Klaus Iohannis, despre strategia pentru a deveni noul secretar general al NATO: „Desemnarea secretarului general se va face prin consens”

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că, pentru funcția de secretar general al NATO, nu se va da niciodată un vot, ci se va căuta consensul.
Filip Stan
11 apr. 2024, 19:05
Klaus Iohannis, despre strategia pentru a deveni noul secretar general al NATO:

Tocmai din acest motiv, deși are parte de o susținere firavă, Klaus Iohannis rămâne în cursă și îl ține în șah pe Mark Rutte.

Citește și Klaus Iohannis, întâlnire crucială cu Zelenski în timp ce Rusia bombardează masiv Ucraina. Ce au discutat cei doi lideri

”Da, am discutat și despre candidatura mea la funcția de secretar general al NATO. La NATO nu se va vota niciodată. Desemnarea secretarului general se va face prin consens, iar consensul se obține prin negocieri diplomatice, prin discuții. Nu are prea mult rost să ne uităm la câți au spus, ce s-a spus, pentru că până în momentul în care nu se obține unanimitate, nu se va lua nicio decizie”, a declarat Klaus Iohannis.

Citește și Klaus Iohannis, anunţ despre banii românilor: „Numai astfel oamenii pot să înţeleagă importanţa economisirii”

Klaus Iohannis: „NATO are nevoie de o reînnoire a perspectivei asupra misiunii sale”

În luna martie, Klaus Iohannis și-a anunțat candidatura pentru funcția de secretar general al NATO. Șeful statului român este primul președinte din cadrul Alianței care și-a anunțat intenția în timpul exercițiului funcțiunii.

„Cred că NATO are nevoie de o reînnoire a perspectivei asupra misiunii sale. Europa de Est are o contribuție valoroasă în discuțiile din cadrul NATO, cu o reprezentare echilibrată, puternică, influentă din această regiune. Alianța va putea lua cele mai bune decizii care să răspundă nevoilor tuturor statelor membre. Pentru toate aceste motive, am decis să intru în competiție pentru funcția de secretar general al NATO. Îmi asum această candidatură în numele României, cu toată responsabilitatea, iar această decizie are la bază performanța României, experiența acumulată pe parcursul celor două mandate de președinte al României, înțelegerea profundă a provocărilor cu care se confruntă NATO, Europa și regiunea noastră”, a declarat Klaus Iohannis, marți, în cadrul unei declarații de presă susținute la Palatul Cotroceni.

 

 

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...