Klaus Iohannis, detalii despre copilărie. Cum se comporta cu profesorii de la școală când era elev

Ies la iveală detalii mai puțin cunoscute despre copilăria președintelui Klaus Iohannis. Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, a venit cu detalii mai puțin cunoscute despre anii de școală ai șefului de stat.
Filip Stan
01 feb. 2024, 20:20
Klaus Iohannis, detalii despre copilărie. Cum se comporta cu profesorii de la școală când era elev

Daniela Cîmpean a vorbit despre preotul Michael Reger, un preot evanghelic care slujește în fosta abație a ordinului cistercian, un om cunoscut în județul Sibiu, care a fost sportiv de performanță și coleg de clasă cu președintele României Klaus Iohannis.

„Preotul singurei abații cisterciene din România a fost handbalist de divizia „A” și coleg cu președintele Iohannis. Michael Reger este cunoscut în județul Sibiu drept preotul evanghelic care slujește în fosta abație a ordinului cistercian, ridicată în Cârța, începând cu anul 1202. În comuna aflată pe malul stâng al Oltului, cunoscută și sub denumirea de Cârța Săsească, Kierz – în dialectul săsesc, Kerz – în germană și Kerc – în maghiară, majoritatea sătenilor îi spun preotului Reger „Herr Pfarrer”, adică „domnul părinte”.

Citește și Marcel Ciolacu, declarații de ultimă oră după întâlnirea cu delegația FMI: „Măsurile de reformă bugetară îşi vor face simţite efectele în următoarele luni. Vom continua reducerea deficitului”

Puțini știu că în spatele hainelor preoțești se află un fost sportiv de performanță, temut pentru puterea și precizia aruncărilor la poartă, pe care, cu multă ușurință, le făcea cu mâna stângă. Cei aproape 2 metri înălțime și alura sportivă îi confirmă din plin statutul de fost jucător de handbal care, între 1981 și 1987 a evoluat la ”Independența – Carpați Mârșa”, echipă cu care a ajuns în diviza „A”. „În 1983 am luat locul III la „Cupa României” și locul IV în Campionatul Național de Handbal. A fost cel mai bun an al echipei”, își amintește Michael Reger”, a scris Daniela Cîmpean.

Klaus Iohannis, un elev cu adevărat excepțional

Preotul Michael Reger a mărturisit că președintele Iohannis era foarte bun la matematică și fizică. Își corecta adesea profesorii, dar într-un mod elegant.

„Născut în localitatea Roșia, județul Sibiu, fostul jucător de handbal devenit preot, a studiat la Sibiu, unde a fost coleg de clasă cu Klaus Werner Iohannis, cel care, la rândul său, avea să devină profesor, inspector școlar general, primar al Sibiului și președinte al României: „Am fost colegi începând cu clasa a V-a, prima dată la Școala nr. 3, apoi, la Școala nr. 2, dar și la Liceul „Brukenthal”. Klaus era foarte bun la fizică și la matematică. A fost un elev cu adevărat excepțional. Era singurul care ridica mâna la aceste materii și spunea profesorului: „Dacă-mi permiteți, eu am o metodă mai elegantă de rezolvare a problemei.” Și o rezolva în felul său”, a scris Daniela Cîmpean pe pagina de Facebook.

Citește și Anamaria Prodan, dezvăluiri de la negocierile pentru reality-show-ul de la Antena Stars. Cum a dispărut Reghecampf din serial: „A retrogradat!”

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Au interdicție. A intra intrat în vigoare de pe 18 iulie 2024
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Drum de mare viteză în România. Traseul pornește din București
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Suspendare permis auto, 30 de zile. Este ilegal în sensul giratoriu, chiar dacă ești singur pe șosea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Dmitri Peskov și Maria Zaharova reacționează la retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială
MediaFlux
Se MODIFICĂ VÂRSTA de PENSIONARE! Simona Bucura Oprescu a anunțat EXACT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'