Klaus Iohannis: NU voi desemna un premier PSD, NU vom avea guvern de uniune naţională

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că aşteaptă motivarea CCR cu privire la desemnarea premierului şi a anunţat că şansele de a declanşa anticipate au scăzut sub 50%. În ceea ce priveşte coronavirusul, Iohannis a anunţat convocarea CSAT pentru miercuri.
Romania TV
24 feb. 2020, 13:10
Klaus Iohannis: NU voi desemna un premier PSD, NU vom avea guvern de uniune naţională

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, după decizia CCR privind desemnarea lui Ludovic Orban ca premier, conform căreia trebuie să facă o nouă nominalizare, că PSD a creat o nouă criză.

„PSD continuă să demonstreze că este un partid iresponsabil care se joacă cu destinul României. După una dintre cele mai dezastruoase guvernări de după Revoluţie, după ce a demis Guernul Orban, pentru a conserva puterea baronilor locali, PSD a provocat o nouă criză”, a declarat preşedintele.

Iohannis a spus că nu comentează decizia CCR şi că aşteaptă motivarea deciziei.

„Ce face PSD este o sfidare fără precedent la adresa oamenilor, în aceste zile cât ţara are nevoie de acţiune politică responsabilă şi nu de politicieni care să o ducă mai adânc în criză. (…) Vedem un PSD obsedat de putere care refuză să aceeepte că a pierdut legitimitatea de a guverna. Este verdictul oamenilor”, afirmă preşedintele.

„Cea mai legitimă soluţie este revenirea cât mai repede la votul cetăţenior şi crearea unei majorităţi caabile să guverneze pentru cetăţean. avem nevoe de un nou legistativ”, a precizat Iohannis.

„Nu putem continua aşa cu blocaj perpetuu cu guverne demise trimestrial. Vedem că PSD-ului îi este frică să se întoarcă la popor şi acum vrea să-i împiedice să-şi facă treaba pe cei care vor şi ştiu ce trebuie făcut în România”, a continuat şeful statului.

El a susţinut că situaţia generată de inconştienţa PSD trebuie să înceteze.

„Situaţia este extrem de serioasă, nu comentez decizia CCR, dar evident că voi pregăti demersuri concrete pe care le voi anunţa când am luat aceste decizii”, a subliniat preşedintele.

Principalele declaraţii ale preşedintelui: 

KLAUS IOHANNIS: „Nu iau în calcul un guvern de uniune naţională”

KLAUS IOHANNIS: „Alegerile anticipate tocmai s-au îndepărtat. Alegerile sunt însă baza democraţiei, rezolvă situaţia de la conducerea unei ţări”

KLAUS IOHANNIS: „Nu voi desemna un premier din partea PSD, niciun partid nu are majoritatea în parlament”

KLAUS IOHANNIS: „Este nevoie d eo nouă majoritate parlamentară, care să susţină un guvern stabil, nu putem continua cu guverne demise trimestrial. Dar PSD-ului îi este frică să se întoarcă la popor. Îi asigur pe cetăţeni că România este guvernată, în ciuda crizei”

KLAUS IOHANNIS: „PSD continuă să demonstreze că este un partid iresponsabil, a creat o nouă criză prin sesizarea CCR. Nu voi comenta decizia CCR şi voi aştepta motivarea. Ceea ce face PSD este o sfidare fără precedent la adresa oamenilor. România are nevoie de politicieni responsabili, nu de o nouă criză. PSD este obsedat de putere, care refuză să accepte că şi-a pierdut dreptul de a guverna”.

KLAUS IOHANNIS: „Nu avem niciun caz de cononavirus confirmat în România. Am decis să convoc CSAT pentru miercuri pentru a combate o eventuală epidemie. Lucrurile s-au schimbat rapid în ultimele zile în privința numărului de cazuri din Europa. Situația din Italia generează multă îngrijorare, inclusiv în rândul cetățenilor români.”

Curtea Constituţională a României a stabilit, luni, că există conflict juridic între preşedinte Klaus Iohannis şi Parlament privind desemnarea liderului PNL Ludovic Orban în funcţia de premier, anunţă România TV.

Președintele Iohannis va fi obligat să trimită Parlamentului o nouă propunere de premier care va putea strânge o majoritate. Potrivit G4Media.ro, decizia a fost luată cu 7-2, Simina Tănăsescu și Livia Stanciu au votat împotriva admiterii conflictului.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, la România TV, că preşedintele Klaus Iohannis este obligat să pună în aplicare cât mai repede decizia CCR şi să renunţe la desemnarea lui Ludovic Orban pentru un nou mandat de premier.

Citeşte şi: Prima reacţie a lui Rareş Bogdan după ce CCR a admis sesizarea PSD: „Absolut anormal şi ilogic ce au făcut Judecatorii roşii din CCR”

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a reacţionat, luni, pe Facebook, după ce Curtea Constituţională a României a stabilit că există conflict juridic între preşedinte Klaus Iohannis şi Parlament privind desemnarea liderului PNL Ludovic Orban în funcţia de premier. 

„Acum mai mult ca niciodata suntem OBLIGATI sa mergem cu totii in fata poporului! Alegerile Anticipate devin prioritate de rang ZERO!
Incredibil, absolut anormal si ilogic ce au facut Judecatorii rosii din CCR, pur si simplu vor sa blocheze Anticipatele si sa arunce Romania in haos. Sesizarea lui Ciolacu si Corlatean facuta pe existenta unui conflict juridic constitutional intre Presedinte si Parlament a fost admisa de catre judecatorii rosii din CCr”, a scris Rareş Bogdan pe Facebook

Şi Marcel Ciolacu a reacţionat după ce CCR a admis sesizarea PSD, iar Klaus Iohannis este obligat să desemneze alt premier, afirmând că „democraţia funcţionează încă în România”.

„Să vedem comunicatul de presă şi apoi motivarea, apoi o să venim cu un punct de vedere. (…) Eu nu am văzut acest lucru (că desemnarea lui Ludovic Orban ca premier a fost neconstituţională – n.r.), aştept comunicatul oficial al Curţii şi, nu în ultimul rând, motivarea şi vom vedea. Mă bucură că democraţia funcţionează încă în România”, a spus Marcel Ciolacu.

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
De ce ți se pare că arăți mai bine când te uiți în oglindă decât într-o fotografie făcută telefonul mobil. Motivul te va surprinde cu adevărat
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Ordinul intră în vigoare de astăzi, 19 iulie, ora 11
Playtech.ro
Ce este INTERZIS să faci de Sfântul Ilie. E mare păcat, tradiția pe care nu trebuie să o încalce credincioșii
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
3 zile cu descărcări electrice anunțate de Accuweather. Urmează temperaturi de 17-18 grade în timpul nopții
Spynews
3 zodii pentru care fericirea bate la ușă mai târziu. O să ajungă cu persoana iubită la altar după 35 de ani
Evz.ro
Filmul Netflix care a dat peste cap toate topurile. Politica aduce mulți bani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Divorț-șoc! Adriana Bahmuțeanu s-a despărțit de George Restivan după 1 an și 3 luni de căsnicie 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
În România, la fel de cald ca în Filipine? Reacția unei filipineze la valul de caniculă din țara noastră: „Sufăr aici în România…”
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Marile companii aeriene americane au oprit zborurile din cauza problemelor de comunicații
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'