Preşedintele încasează în continuare chiria imobilului al cărui titlu de proprietate i-a fost anulat, în noiembrie, de Curtea de Apel din Braşov.
„Raifeissen Bank, în calitate de chiriaş, nu a fost notificată de către nicio instituţie cu privire la schimbarea proprietarului. Plata chiriei se face, aşadar, trimestrial, conform contractului comercial în vigoare”, notează RISE Project.
Raiffeisen Bank afirmă că, în continuare, virează chiria pentru imobilul de pe Strada Nicolae Bălcescu nr. 29 din Sibiu în contul aceloraşi persoane.
Raiffeisen Bank afirmă că, pentru imobilul de pe Strada Nicolae Bălcescu nr. 29 din Sibiu, plăteşte chiria ca şi până acum, în contul aceloraşi persoane.
Declaraţia băncii Raiffeisen este sprijinită de datele de la oficiul de cadastru Sibiu.
Un extras de carte funciară obţinut de RISE Project arată că imobilul încă mai este, în acte, al familiei prezidenţiale.
Klaus Iohannis, soţia sa, Carmen Georgeta Iohannis, şi asociata lor, Rodica Baştea, figurează şi astăzi ca proprietari ai clădirii de pe Strada Nicolae Bălcescu nr. 29 din Sibiu. În evidenţele Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară din Sibiu, proprietarii clădirii de pe strada Nicolae Bălcescu sunt neschimbaţi: Klaus Iohanns, Carmen Iohannis şi Rodica Baştea.
În evidenţele Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară din Sibiu, proprietarii clădirii de pe strada Nicolae Bălcescu sunt neschimbaţi: Klaus Iohanns, Carmen Iohannis şi Rodica Baştea.
Potrivit contractului încheiat în 2006 între Iohannis şi Raiffeisen, chiria anuală pe care banca trebuie să o plătească proprietarului este de 60.000 de euro.
Dacă ritmul de plată al chiriei este astăzi trimestrial, aşa cum precizează Raiffeisen, atunci, între 12 noiembrie 2015 (ziua hotărârii pronunţate de Curtea de Apel Braşov) şi 16 februarie 2016, banca i-a putut plăti cel puţin o rată, dacă nu chiar două, preşedintelui României.
Preşedintele nu a răspunsdacă a continuat să încaseze chiria de la Raiffeisen după pronunţarea verdictului irevocabil de la sfârşitul toamnei trecute.
După ştergerea familiilor Iohannis şi Baştea din cartea funciară a imobilului, parterul clădirii, care acum e închiriat la Raiffeisen, ar trebui să revină statului, precedentul titular al dreptului de proprietate.
Instituţia care trebuie să reclame acest imobil de la Iohannis şi Baştea este Ministerul de Finanţe. De altfel, fiscul a şi fost parte în procesul pe care şeful statului l-a pierdut în noiembrie.
Citeşte mai mult pe Rise