„Nu ştiu, nu m-a preocupat. Mi se pare o non-problemă”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat despre decizia Guvernului de a renunţa la serviciile Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP).
Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că a transmis Serviciului de Protecţie şi Pază că renunţă la protecţie, gest pe care îl fac toţi miniştrii. Ea a ţinut să precizeze că nu are o problemă cu ofiţerii SPP sau cu instituţia.
„Precizez că am transmis Serviciului de Protecţie şi Pază încă de luni seară că nu vreau să beneficiez de protecţie. Înţeleg că toţi miniştrii au aceeaşi opţiune”, a declarat Dăncilă.
Liviu Dragnea, despre renunţarea membrilor Guvernului la SPP: O decizie pe care eu o salut
Ea a subliniat că nu are o problemă cu ofiţerii sau cu instituţia. „Nu am nicio problemă cu ofiţerii SPP şi nici cu instituţia, însă aceasta este decizia mea”, a afirmat Viorica Dăncilă.
Informaţia privind decizia sa şi a membrilor Guvernului de a renunţa la serviciile SPP, apelând în schimb la serviciile Jandarmeriei, a apărut încă de marţi, după ce liderul PSD Liviu Dragnea a spus luni seară, la Antena 3, că, instituţional, orice premier trebuie să aibă contacte cu SRI, cu SIE şi cu SPP, însă şeful SPP, Lucian Pahonţu, a fost implicat mai mult decât era cazul în Guvern.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, miercuri, că renunţarea la protecţia SPP de către membrii Cabinetului nu este o decizie politică, luată la partid.
Întrebat de ce îl acuză concret pe Pahonţu, liderul PSD a replicat: „Cred că sunt alţii care o să vorbească”.
Dragnea a precizat că nici el nu are nimic nici cu ofiţerii SPP, nici cu instituţia în sine.
„Eu de exemplu nu am SPP de când am venit la Cameră, eu merg cu maşina partidului, dar asta nu înseamnă că vreun ministru din cele două guverne a renunţat la SPP, deci nu a fost o decizie politică nici înainte, nici acum. A fost o decizie a premierului şi la nivelul Cabinetului, pe care eu o salut”, a mai declarat preşedintele PSD.