Klaus Iohannis, la congresul PPE: Ne confruntăm cu cea mai gravă stare de la cel de-al Doilea Război Mondial

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că Partidul Popular European rămâne cea mai importantă forţă politică în Europa.
Alina Andrei
07 mart. 2024, 13:11
Klaus Iohannis, la congresul PPE: Ne confruntăm cu cea mai gravă stare de la cel de-al Doilea Război Mondial

Klaus Iohannis a spus că ”PPE rămâne cea mai importantă forță politică în Europa și sunt convins că acest congres va revalida valorile noastre democratice”.

„Partidul Popular European rămâne cea mai importantă forţă politică în Europa şi sunt convins că acest congres va revalida valorile noastre democratice, care pun în centru libertatea, statul de drept şi demnitatea umană. Sunt sigur că vom găsi soluţii concrete pentru a ne proteja cetăţenii împotriva diverselor crize care nu ne-au ocolit deloc în ultimii ani, fie că vorbim de pericolele aduse de un război brutal care se desfăşoară chiar la graniţele României, fie că ne referim la necesitatea de a rămâne competitivi economic astfel încât nivelul de trai al oamenilor să se îmbunătăţească semnificativ”, a precizat Iohannis, la Congresul PPE.

”Este un context complicat și instabil. La doar câteva sute de km distanță, vecii noștri își dau viața pentru a-și apăra țara de invadatorii care comit atrocități inimaginabile. Noi trebuie să fim neobosiți în efortul de a le oferi ucrainenilor tot sprijinul de care au nevoie. Sunt viețile unor oameni forțați să lupte într-un conflict pe care nu ei l-au început”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

În opinia șefului statului, ”extinderea rămâne una dintre cele mai de succes politici ale UE – fie că e vorba de state membre sau de parteneri care s-au angajat pe o cale europeană”, iar Republica Moldova, Ucraina și Georgia ”sunt o parte integrantă a UE și viitorul lor e în interiorul UE”.

”Au făcut prorese incredibile, cred în UE și își doresc să fie parte a familiei europene. Nu ar trebui să îi dezamăgim”, a continuat Iohannis.

Pe de altă parte, referindu-se la războiul din Ucraina, Klaus Iohannis a ținut să precizeze că ”trebuie să le reamintim oamenilor că toți beneficiem de pe urma garanțiilor de securitate ale NATO”.

”Clasa politică europeană trebuie să dea dovadă de maturitate și să fie atentă la așteptările oamenilor. Noi suntem cei care pot găsi calea de a le da încredere tinerilor”, a mai spus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe cancelarul Austriei, Karl Nehammer, care este principalul opozant al aderării depline a României la spațiul Schengen.

„În discuţia mea cu cancelarul Karl Nehammer am convenit să continuăm procesul de aderare deplină a României la Schengen până când vom atinge acest obiectiv final. UE trebuie să fie unită, puternică, prosperă şi acest lucru va consolida şi mai mult securitatea UE pentru beneficiul tuturor cetăţenilor noştri”, a scris Klaus Iohannis pe platforma X (fostă Twitter).

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Subiecte geografie la Bacalaureat 2024. Cum se rezolvau și care este baremul de corectare. Proba la alegere a profilului la BAC 2024. Update
Capital.ro
Românii trebuie să declare la stat. Se dă ordin în România. Se depune în termen de 60 de zile
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Eliberarea pașaportului are noi reguli. Marea schimbare anunțată de MAI
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi în ochi!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Decizie pentru proprietarii de teren sau locuințe. Se confiscă și se vinde
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Șpagă de zeci de mii de euro pentru aviz de la Autoritatea Aeronautică Română
MediaFlux
De ce AU SCĂZUT PENSIILE. Explicații de la Casa Națională de Pensii
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?