„Acest studiu care a fost prezentat, inclusiv această hartă, este rezultatul muncii, probabil, unor specialişti. Nu am fost nici consultaţi, nici cooptaţi. Eu privesc această hartă, ca pe un rezultat provizoriu, sau mai exact ca şi pe un rezultat suprapus peste o chestiune pe care o avem acum, şi anume actualele regiuni de dezvoltare„, a spus Iohannis, citat de Agerpres, în emisiunea „Subiectiv”, de la Antena 3.
Potrivit acestuia, regionalizarea ar trebui să ducă la modernizarea administraţiei „învechite” din România.
„Eu cred că sunt doar două argumente valide (…) Noi, în realitate, dorim modernizarea administraţiei din România. Avem o administraţie învechită, model învechit. Dorim o modernizare reală a administraţiei. Dorim să aducem decizia mai aproape de cetăţean. (…) Regionalizarea poate să fie parte din modernizarea administraţiei„, a explicat Iohannis.
Prim-vicepreşedintele PNL crede că regionalizarea ar putea contribui şi la o „dezvoltare sustenabilă” a ţării.
„Al doilea motiv cred că este lesne de înţeles. (…) Dacă vrem să facem regionalizarea, atunci să o facem pentru a provoca o dezvoltare sustenabilă, care creează locuri de muncă, care creează locuri de muncă bine plătite şi atunci, în definitiv, regionalizarea se va simţi şi în buzunarul omului„, a mai spus prim-vicepreşedintele PNL.
Iohannis crede că „regionalizarea nu se poate face doar de sus în jos” şi are nevoie de „criterii clare”. Primarul Sibiului a mărturisit că nu s-ar supăra dacă fosta capitală culturală europeană nu ar ajunge capitală regională, însă doar în cazul în care ar exista motive obiective şi o explicaţie clară în acest sens.
„Ca primar îmi doresc, ca şi primarii celorlalte municipii, să devină capitală de regiune. Totuşi, dacă există motive obiective şi o explicaţie clară de ce nu este Sibiul şi este altcineva, nu m-aş supăra„, a mărturisit Iohannis.