Klaus Iohannis nu scapă. AUR cere verificarea averii oficialului de la Cotroceni. Președintele mai are 5 case. Una a pierdut-o în instanță, pentru că a cumpărat-o cu acte false

Suspiciunile cu privire la Klaus Iohannis continuă. Fostul primar al Sibiului nu a reușit să vină cu clarificări, cu privire la modul în care a dobândit cele cinci imobile pe care le mai deține și le are închiriate. 
Filip Stan
26 oct. 2022, 23:02
Klaus Iohannis nu scapă. AUR cere verificarea averii oficialului de la Cotroceni. Președintele mai are 5 case. Una a pierdut-o în instanță, pentru că a cumpărat-o cu acte false

În 2017, Klaus Iohannis pierdea definitiv una dintre case, în urma unei decizii a instanței. În cele din urmă, s-a dovedit că imobilul care a produs o mulțime de bani, din chirii, a fost luat cu acte false.

Lui Iohannis i-au mai rămas cinci, cumpărate „cu ghinion” și „din meditații”, susține actualul președinte al României.

După ce subiectul a fost ținut sub preș ani la rând, partidul AUR a redeschis cazul.

Miercuri, 26 octombrie, liderul deputaților, Antonio Andruşceac, a anunțat că a întreprins demersuri procedurale prin care solicită convocarea unei şedinţe de plen a Parlamentului, în vederea adoptării unei hotărâri privind demararea formalităţilor legale de verificare a averii preşedintelui Klaus Iohannis.

„Aş putea să vorbesc despre ceea ce s-a întâmplat în privinţa Înaltei Curţi, care a dat o hotărâre ce ar putea duce la închiderea a mii de dosare penale şi nici acest lucru nu cred că este întâmplător, pentru că, iată, aveţi un document pe care eu îl depun de mai multe săptămâni în atenţia Biroului permanent al Camerei Deputaţilor şi în atenţia Birourilor reunite, este o solicitare prin care grupul AUR cere convocarea unei şedinţe de plen reunite în vederea adoptării unei hotărâri a Parlamentului României cu privire la demararea procedurilor legale de verificare a averii preşedintelui României. Totodată, solicităm prezenţa preşedintelui Klaus Werner Iohannis la această şedinţă”, a precizat Andruşceac, într-o conferinţă de presă.

De-a lungul timpului, Klaus Iohannis ar fi obținut sute de mii de euro din închirierea imobilelor dobândite suspect.

 

Anunț grav despre Klaus Iohannis

 

Potrivit politicianului, solicitarea AUR are la bază articolul 25 din Legea nr. 115/1996 pentru declararea şi controlul averilor demnitarilor, magistraţilor şi a persoanelor cu funcţii de conducere şi de control a funcţionarilor publici.

„Legea prevede că averea preşedintelui României va putea fi cercetată numai după încetarea exercitării mandatului, iar pe durata acestuia la solicitarea sau în baza hotărârii Parlamentului României, adoptată cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Considerăm că persoana care se află la vârful conducerii acestei ţări trebuie să fie un om aflat în afara oricărei suspiciuni în ceea ce priveşte dobândirea pe căi frauduloase a averii”, a afirmat deputatul AUR.

De asemenea, oficialul AUR a lansat o serie de acuzații grave la adresa celui poreclit „Chiriașul de la Cotroceni”, de către fostul premier, Ludovic Orban.

„Considerăm că unele din acţiunile pe care domnul preşedinte Klaus Werner Iohannis le-a întreprins au o vădită tentă antiromânească, cum ar fi şi presiunile pe care le-a făcut împotriva ministrului Apărării Dîncu, cum au fost presiunile pe care le face în mod constant pentru vânzarea din rezervele naţionale ale statului, rezerve strategice. (…)

Sunt o grămadă de nereguli pe care actuala coaliţie de guvernare le face în ceea ce priveşte legislaţia, în ceea ce priveşte acest abuz asupra Constituţiei României, care, practic, nu mai există. Prin decizia care s-a luat şi prin ceea ce ne aduce la cunoştinţă ICCJ, practic, se prescriu o grămadă de infracţiuni, iar aproape 70% din ceea ce a fost lucrat de către magistraţi poate efectiv să fie şters cu buretele. (…) Vom solicita instanţelor să reanalizeze aceste documente, am depus şi contestaţii”, a afirmat Antonio Andruşceac.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Nicu Ceaușescu. De ce nu-l accepta nomenclatura. Marea problemă
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Parcarea este interzisă. Locul în care șoferii nu au voie să parcheze. Accesul este interzis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...