Klaus Iohannis: O zi de sărbătoare s-a transformat într-una de doliu UPDATE

Preşedintele Klaus Iohannis a condamnat atacul de joi noapte de la Nisa şi a transmis condoleanţe familiilor victimelor atentatului.
Iulian Tudor
15 iul. 2016, 05:28
Klaus Iohannis: O zi de sărbătoare s-a transformat într-una de doliu UPDATE

UPDATE Preşedintele Klaus Iohannis a reluat vineri dimineaţă mesajul de condoleanţe şi solidaritate transmis poporului francez, la o întâlnire pe tema siguranţei în şcoli.

„Veștile îngrozitoare privind atacul terorist de aseară, de la Nisa, ne-au marcat pe toți. Tragedia loveşte din nou Franţa, o ţară greu încercată în ultimul an şi jumătate.

Transmit cu această ocazie un mesaj de condoleanțe tuturor familiilor îndurerate, le doresc multă sănătate celor care au fost răniți și asigur poporul francez de solidaritatea României. Sunt în strânsă legătură cu autorităţile, pentru a mă asigura că cei doi români răniţi primesc toată îngrijirea de care au nevoie. Acest flagel al terorismului, care urmăreşte să semene frică și deznădejde, nu va reuși să dezbine Europa, nu va reuși să dezbine Europa în a lupta și a crede în valorile libertății și în valorile democrației”, a declarat Klaus Iohannis vineri, la întâlnirea de lucru pe tema „Siguranța publică în spațiile de învățământ preuniversitar”.


Klaus Iohannis afirmă solidaritatea poporului român cu cel francez, lovit de un atac terorist chiar de Ziua Naţională a Franţei.

„Condamn ferm atacul înfiorător care a avut loc azi noapte la Nisa, de Ziua Națională a Franței. Teroarea a lovit din nou poporul francez, a lovit din nou Europa. O zi de sărbătoare s-a transformat într-una de doliu, după ce o mână criminală a curmat viețile a zeci de oameni și a lăsat în urmă peste o sută de răniți.

Flagelul terorismului trebuie combătut, actele de cruzime trebuie stopate și putem face asta doar uniți împotriva celor care nu au nicio justificare pentru actele lor.

Transmit condoleanțe familiilor victimelor și multă putere celor răniți! România este alături de Franța în aceste clipe îngrozitor de dureroase”, a scris preşedintele pe Facebook.

Tot preşedintele declarase cu doar câteva ore înainte, la recepția organizată de Ambasada Franței cu ocazia Zilei Naționale a acestei țări, că România este alături de Franța în gestionarea unor provocări complexe ca fenomenul terorist sau schimbările climatice, Parisul fiind un aliat esențial al Bucureștiului în cadrul Uniunii Europene și al NATO.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: România e alături de Franţa în gestionarea unor provocări complexe precum terorismul

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Condimentul miraculos care ajută creierul să se repare singur. Trebuie amestecat cu apă caldă şi se bea dimineaţa, pe stomacul gol
Capital.ro
Statul român ia terenurile înapoi. Decizie definitivă în justiție. Zero lei
Playtech.ro
Incendiu la academia lui Năstase și Marica din Pipera! Primele informații ale pompierilor
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Gabi Bădălău, dezvăluiri despre căsătoria cu Claudia Pătrășcanu: Nu o iubeam
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Câți bani le plătește Gabi Bădălau pensie alimentară copiilor: „Eu îi susțin financiar”
Capital.ro
Românii să fie gata pentru CE E MAI RĂU. Traian Băsescu: Un sfârșit tragic
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
substantial.ro
Alertă în Kerala după moartea unui băiat de 14 ani din cauza virusului Nipah
MediaFlux
Cine ia LOCUL lui BIDEN! S-a aflat după DEMISIE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!