Președintele Klaus Iohannis a menționat faptul că online-ul este mult mai bine pregătit decât era în starea de urgență, iar în acest sens atât Guvernul, cât și Ministerul Educației lucrează cu viteză maximă.
Citește și: Klaus Iohannis: Pe 14 septembrie începe noul an şcolar
”Online-ul va fi pregătit mult mai bine decât în starea de urgență. Guvernul și Ministerul Educației lucrează cu viteză maximă și se vor rezolva. Guvernul lucrează intens pentru extinderea rețelei de internet în mediul rural. Dacă nu se va putea, se va face învățământul prin TV” , a declarat Klaus Iohannis în cadrul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni.
Președintele a menționat că online-ul poate ține locul, pentru o perioadă scurtă de timp, învățământului în clasă. Situația în care elevii vor învăța prin intermediul platformelor online va fi pentru o durată scurtă de timp, deoarece situația din localități se actualiza permanent.
”Cu siguranţă că învăţământul online nu este acelaşi lucru cu învăţământul efectiv în clasă, dar pentru o perioadă limitată de timp, da, poate să ţină loc de învăţământ în clasă. Să nu ne imaginăm că aceste încadrări în zone verzi, galbene şi roşii sunt pentru tot anul şcolar. Ele se actualizează permanent. Pornind de la premisa că în orice localitate într-un timp rezonabil de scurt se va reajunge la normalitate şi atunci elevii se vor întoarce la şcoală” , a menționat Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis a declarat faptul că pe 14 septembrie va începe noul an școlar, iar majoritatea elevilor se vor întoarce la ore într-un regim normal. Au fost elaborate trei scenarii pentru fiecare școală în parte la nivel județean.
Prin urmare, există trei scenarii: VERDE, GALBEN și ROȘU. Scenariul verde înseamnă că în localitatea verde e mai puţin de o persoană în medie detectată cu COVID-19. Scenariul 2 înseamnă scenariul galben – între 1 şi 3 persoane detectate în medie zilnică în ultimele 14 zile. Scenariul 3 când au apărut mai mult de trei bolnavi noi în localitatea respectivă.