Klaus Iohannis, la Conferinţa „The State of The Union”: Nu trebuie învinovăţit Bruxelles-ul pentru orice

Preşedintele Klaus Iohannis participă vineri, în calitate de invitat de onoare, la Conferinţa "The State of The Union", organizată de Institutul Universitar European de la Florenţa.
Alina Costache
03 mai 2019, 10:51
Klaus Iohannis, la Conferinţa

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis a declarat, la conferința „The State of The Union” de la Florența, că politicienii spun la Bruxelles că Uniunea Europeană este bună, însă atunci când vin acasă dau vina pe UE. Șeful statului a precizat că „nu trebuie să învinovățim Bruxelles pentru orice”.

Dăncilă pune presiune pe Iohannis: ‘Președintele să ne dea motivarea respingerii. Vreau să văd dacă sunt motive de legalitate’

„A doua problemă sunt politicienii înșiși. Dând vina pe UE atunci când ești acasă este o practică foarte comună. Atâta timp cât avem politicieni care spun că UE e bună, dar se duc acasă și spun că Uniunea ne-a împiedicat sau e vina ei, atunci acest lucru este problematic. Când vine cineva și întreabă politicianul de ce nu s-a construit drumul, șoseaua, politicianul dă vina pe Uniunea Europeană. Trebuie nu doar să creeăm proiecte, ci să fim onești, dacă UE a creat o oportunitate și nu am reușit să ne mișcăm în direcția bună, atunci trebuie să spunem – «scuze, nu a fost un proiect bun», politicienii nu trebuie să dea vina doar pe cei de la Bruxelles. Nu trebuie să învinovățim Bruxelles pentru orice”, a afirmat Klaus Iohannis, în cadrul conferinței „The State of The Union”, vineri la Florența.

În marja participării la conferinţă, Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu preşedintele Consiliului de Miniştri al Republicii Italiene, Giuseppe Conte, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Participarea şefului statului la Conferinţa „The State of The Union” are loc în contextul deţinerii de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, găzduirii Summitului de la Sibiu, precum şi cu prilejul aniversării unui deceniu de la aderarea României la Convenţia privind înfiinţarea Institutului Universitar European de la Florenţa.

Totodată, cu prilejul prezenţei la Florenţa, Klaus Iohannis va depune o coroană de flori la placa comemorativă dedicată lui Alexandru Ioan Cuza, amplasată lângă reşedinţa în care domnitorul şi-a petrecut ultimii ani din viaţă.

Aflată la cea de-a IX-a ediţie, Conferinţa „The State of The Union” are ca temă principală democraţia în secolul XXI în Europa, cu accent pe contextul electoral european. Lideri politici europeni, jurnalişti, membri ai corpului academic şi reprezentanţi ai societăţii civile vor dezbate o serie de teme de actualitate care privesc atât provocările cu care se confruntă Uniunea Europeană, cât şi perspectiva unei Uniuni mai puternice, adaptate şi pregătite pentru aspiraţiile generaţiilor viitoare.

Conferinţa „The State of The Union” este un eveniment de prestigiu în sfera afacerilor europene devenit un forum de referinţă pe agenda factorilor de decizie europeni, la care participă, în mod regulat, şefi de stat şi de guvern, lideri ai instituţiilor UE, precum şi personalităţi academice şi culturale.

Institutul Universitar European din Florenţa este o instituţie academică europeană consacrată, contribuind de-a lungul timpului la dezvoltarea procesului de integrare europeană, prin activităţi de cercetare academică şi programe educaţionale la cel mai înalt nivel. 

Spynews
Știrile Antena Stars. Magicianul Robert Tudor, țepuit de un șofer de ride-sharing. Cum s-a întâmplat totul: ”El câștigă câte...” / VIDEO
Bzi.ro
Babs s-a afișat cu un milionar celebru! Cum a fost surprinsă fosta iubită a lui Dorian Popa
Fanatik.ro
România câştigă grupa E la Euro 2024! Va întâlni Olanda în optimi după Georgia – Portugalia 2-0
Capital.ro
Interzis pentru cei cu permis de conducere. Legea pe care șoferii nu o pot încălca
Playtech.ro
ȘOC! Emilia Ghinescu, cu SÂNII la vedere! Atenție, poze de INFARCT!
DailyBusiness
Poliția Română face angajări! Peste 1.000 de posturi sunt disponibile
Adevarul
Pluralul cuvântului „complex”, exercițiul care i-a pus in dificultate pe elevi la Evaluarea Națională
Spynews
Mireasa. Direct din culise. Fanii îi cer Mariei Lungu să se împace cu Cristian Marinescu. Cum a răspuns blondina
Spynews
Cine este și cu ce se ocupă Diandra Doris, ispita de la Insula Iubirii! Este urmărită zilnic de zeci de mii de persoane pe rețelele de socializare / FOTO
Evz.ro
Fiica Andreei Marin are o traumă. Experiența care a lovit din plin
Impact.ro
ȘOC! Monica Bîrlădeanu SE CĂSĂTOREȘTE cu Valeriu Gheorghiță! Am aflat DATA NUNȚII
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Cutremurător! Fiica Iuliei Albu, afectată de cancerul tatălui: 'Nu era...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cât cer interpreții de muzică populară pentru a cânta la o nuntă! Tarifele sunt de ordinul miilor de euro. „Se pare că oamenii vor”
Capital.ro
Decizie privind centralele de apartament din România. Anunț urgent azi, 26 iunie
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
Schimbări drastice pentru proprietarii de apartamente! Oricine se opune riscă să intre la închisoare
substantial.ro
Georgia învinge Portugalia cu 2-0 la Euro 2024; Turcia trece de Cehia cu 2-1
MediaFlux
Decizia FINALĂ privind CENTRALELE de APARTAMENT. S-a DAT LEGEA
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?