Klaus Iohannis participă marţi la deschiderea segmentului la nivel înalt a sesiunii Adunării Generale a ONU

Preşedintele Klaus Iohannis va participa marţi la deschiderea segmentului la nivel înalt al celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, la New York, după ce cu o zi în urmă şeful statului român a luat parte la recepţia tradiţională oferită de preşedintele SUA, Donald Trump, şi de Prima Doamnă în onoarea şefilor de delegaţii la Adunarea Generală a ONU. La dezbaterile generale ale celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a ONU care vor avea loc la sediul organizaţiei, din New York, va lua parte şi ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, el făcând parte din delegaţia României condusă de Klaus Iohannis.
Romania TV
25 sept. 2018, 05:33
Klaus Iohannis participă marţi la deschiderea segmentului la nivel înalt a sesiunii Adunării Generale a ONU

Preşedintele Klaus Iohannis participă, de luni până vineri, la New York, la cea de a 73-a sesiune a Adunării Generale a ONU.

Preşedintele Iohannis a luat parte, luni, la recepţia tradiţională oferită de preşedintele SUA, Donald Trump, şi de Prima Doamnă în onoarea şefilor de delegaţii.

Marţi, Klaus Iohannis ar urma să participe, de la ora locală 9.00, la deschiderea segmentului la nivel înalt al celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, iar miercuri, de la ora locală 14.30, este programată intervenţia naţională a preşedintelui României în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

La dezbaterile generale ale celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a ONU va participa şi ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, el făcând parte din delegaţia României condusă de preşedintele Klaus Iohannis. Din delegaţie face parte şi viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), participarea delegaţiei României la actuala sesiune a Adunării Generale confirmă sprijinul acordat de ţara noastră diplomaţiei multilaterale în cadrul ONU şi dorinţa de a consolida contribuţia României la activităţile organizaţiei, inclusiv prin intensificarea colaborării bilaterale cu alte state membre ale organizaţiei mondiale. Una dintre priorităţile delegaţiei la actuala sesiune a Adunării Generale o reprezintă continuare demersurilor de promovare a candidaturii pentru alegerea României ca membru nepermanent al Consiliului de Securitate al ONU, la alegerile care vor avea loc în luna iunie 2019.

„Ca şi la precedentele sesiunii ale Adunării Generale a ONU, programul ministrului afacerilor externe include participarea la o serie de reuniuni multilaterale, sub egida ONU sau a altor formate de cooperare internaţională, precum şi întâlniri bilaterale cu omologi din alte state membre ale ONU. De asemenea, ministrul Teodor Meleşcanu va participa la reuniunea miniştrilor de externe din statele membre UE, la dineul transatlantic organizat de secretarul de stat al SUA, la reuniunea ministerială organizată de UE pe tema crizei din Siria şi la reuniunea ministerială a Iniţiativei Central-Europene. Un capitol distinct al programului ministrului afacerilor externe este consacrat problematicii regionale. În acest context, Teodor Meleşcanu va participa la micul dejun cvadrilateral (alături de omologi din Bulgaria, Croaţia şi Grecia) în cadrul căruia vor fi abordate aspecte legate de evoluţiile din Balcanii de vest. În acelaşi cadru se înscrie şi schimbul de opinii între statele Iniţiativei Central Europene, în cursul dejunului de lucru organizat de Croaţia, preşedinte-în-exerciţiu al acestui format de cooperare, precum şi întrevederea cu omologul din Ungaria. O atenţie specială va fi acordată proiectelor de cooperare viitoare între statele participante”, a transmis MAE.

Problematica dezvoltării cooperării României cu statele din zona Golfului va fi abordată în cadrul întrevederii ministrului român de externe cu Secretarul General al Consiliului de Cooperare a Golfului şi cu omologi din Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Oman şi Qatar. Şeful diplomaţiei române va pleda pentru valorificarea amplă a oportunităţilor de cooperare economică dintre România şi ţările respective, pornind de la potenţialul economiei româneşti şi de la experienţa mediilor de afaceri din zona Golfului. De asemenea, ministrul afacerilor externe va prezida reuniunea organizată în comun de România şi Comunitatea Democraţiilor cu tema „Tineretul şi rezilienţa democratică”, în perspectiva preluării de către ţara noastră a preşedinţiei acestui format de cooperare internaţională în septembrie 2019.

În cadrul dimensiunii francofone a diplomaţiei române, Teodor Meleşcanu va fi gazda unei acţiuni francofone pe tema

„Schimbările climatice şi securitatea”, cu participarea omologilor din ţări africane francofone şi a dejunului de lucru oferit omologilor din state ale regiunii Asia-Pacific. Şeful diplomaţiei române va participa şi la acţiunea protocolară organizată de Preşedintele Comisiei Uniunii Africane pentru promovarea candidaturii ministrului de externe al Rwandei, Louise Mushikiwabo, la funcţia de Secretar General al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei.

Totodată, având în vedere că România deţine în anul 2018 preşedinţia Comisiei pentru Consolidarea Păcii, ministrul afacerilor externe va prezida şedinţa din 1 octombrie a acestui organism specializat al ONU, cu atribuţii în domeniul realizării unei păci durabile în ţări aflate în situaţii post-conflict.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Zodiile care își vor schimba complet viața până la finalul anului. Bani din moșteniri, bogății cum n-au mai văzut și fericire mare pentru 5 nativi
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Amendă 3.000 lei pentru șoferi. Înmatricularea vehiculului, suspendată automat
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Nepotul lui Trump, dezvăluiri despre rasismul „unchiului Donald”: „Negri! Uite la ce au făcut negrii”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Vor primi bani mai mulți. Anunțul așteptat de proprietarii de apartamente din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Ciolacu: Retragerea lui Joe Biden nu va influența România
MediaFlux
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!