Klaus Iohannis, reacţie la cel mai mare succes diplomatic al României din ultimii ani

Guvernul şi preşedintele au salutat la unison marţi seară decizia Consiliului Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) de lansare a negocierilor de aderare cu România.
Filip Stan
25 ian. 2022, 21:32
Klaus Iohannis, reacţie la cel mai mare succes diplomatic al României din ultimii ani

Klaus Iohannis salută decizia Consiliului Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) de lansare a negocierilor de aderare cu România.

„Salut călduros decizia OCDE de astăzi de deschidere a negocierilor de aderare cu România. Mulţumesc secretarului general Mathias Cormann şi statelor membre pentru susţinerea candidaturii României! Rămânem angajaţi să atingem obiectivul aderării la OCDE, cu energie şi determinare”, a scris şeful statului, marţi, pe Facebook.Şi Guvernul a salutat decizia Consiliului OCDE privind lansarea negocierilor de aderare cu România, subliniind într-un comunicat de presă că prin această decizie, ţara noastră se apropie semnificativ de atingerea unuia dintre obiectivele sale strategice de politică externă, unanim împărtăşit şi asumat constant la cel mai înalt nivel al statului, respectiv obţinerea statutului de membru al Organizaţiei.

Vladimir Putin, ironii la adresa României: „România s-a pronunţat ferm în favoarea unor noi sancţiuni anti-ruse. Perfecţiunea nu are limite!”

OCDE este un for interguvernamental care are ca obiect de activitate identificarea, diseminarea şi evaluarea aplicării politicilor publice optime pentru asigurarea creşterii economice, prosperității şi dezvoltării sustenabile în rândul statelor membre, precum şi la nivel global.

OCDE promovează cu precădere reforme structurale, printr-o agendă socială axată pe combaterea inegalităţilor şi dezvoltarea durabilă. De peste cinzeci de ani, OCDE constituie o autoritate recunoscută în plan internațional în domeniul elaborării de analize, recomandări, date comparative și statistici economice și sociale.

Cei 37 de membri ai OCDE (din care majoritatea europeni – 24) sunt state dezvoltate, deţinând peste 70% din producţia şi comerţul globale şi 90% din nivelul mondial al investiţiilor străine directe.

Guvernul salută decizia Consiliului Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) privind lansarea negocierilor de aderare cu România, arătând că aceasta reprezintă „un succes politico-diplomatic deosebit al ţării noastre, care confirmă, totodată, nivelul ridicat de pregătire tehnică al României”. „Decizia de astăzi a Consiliului OCDE reprezintă o recunoaştere a faptului că România împărtăşeşte valorile şi principiile Organizaţiei”, consideră Executivul. „Rămânem angajaţi, cu energie şi determinare, în atingerea obiectivului de a deveni membri ai OCDE”, a arătat, pe Twitter, preşedintele Klaus Iohannis. Premierul Nicolae Ciucă a arătat că aşteaptă „paşii următori” şi discuţiile cu statele membre.

Europarlamentarul Eugen Tomac: „Rusia nu va ataca Ucraina în următoarea perioadă, dar urmează o lună de război psihologic”

„Salut cu căldură decizia de azi a OCDE de a deschide negocierile de aderare cu România. Mulţumesc secretarului general Mathias Cormann şi statelor membre pentru că au sprijinit candidatura României. Rămânem angajaţi, cu energie şi determinare, în atingerea obiectivului de a deveni membri ai OCDE”, a scris, pe Twitter, preşedintele Klaus Iohannis.

La rândul său, premierul Nicolae Ciucă a salutat, într-un mesaj pe Twitter, decizia Consiliului OCDE de a deschide negocierile de aderare cu România.

„Aştept paşii următori şi întâlnirea cu secretarul general Mathias Cormann şi discuţiile cu statele membre pentru admiterea în OCDE pe baza valorilor comune”, a scris Ciucă.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi, dacă ignori
Playtech.ro
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi făcut avansuri studentelor, în timp ce era profesor și decan la SNSPA. Poliția a început o anchetă
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Comandant al grupului Wagner ucis în Mali în timpul unui atac al rebelilor
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!