„România are nevoie de progres intelectual, inovare și dezbatere autentică. Are nevoie de universități care se implică în găsirea răspunsurilor la problemele și provocările comunității locale, regionale, naționale și chiar globale. Educația și cercetarea sunt șansa noastră de a construi acea societate în care ne dorim să trăim, să muncim, să creștem și să investim: o societate în care valorile și reperele morale sunt prioritare, în care profesioniștii sunt respectați pe criterii de merit și în care instituțiile, fie ele de stat sau private, au resursa umană capabilă să răspundă provocărilor moderne, dar și așteptărilor cetățenilor din interiorul și din afara granițelor. Avem un potențial fantastic, iar generațiile tinere au demonstrat, inclusiv în aceste săptămâni, că vor și pot să se implice activ în dezvoltarea unei Românii moderne, corecte și unite. Resimțim nevoia unei viziuni unitare asupra educației, care să corespundă cerințelor societății și care să fie însușită ca un proiect predictibil, pe termen lung”, a declarat Klaus într-un mesaj transmis cu ocazia aniversării a 95 de ani de la înființarea Universității Politehnica din Timișoara.
El precizează că în dezbaterea publică privind educația, lansată în septembrie, contează pe implicarea Universității Politehnica Timișoara.
În mesajul prezentat de consilierul de stat Ligia Deca, șeful statului arată că actul educațional în sine trebuie să dezvolte nu doar competențe profesionale, ci să formeze oameni orientați spre performanță, creativitate, originalitate, adaptabilitate și responsabilitate socială.