Klaus Iohannis şi Dacian Cioloş au discutat despre schimbarea procurorului general Tiberiu Niţu UPDATE

Una din temele de discuţie de la întâlnirea săptămânală de la Cotroceni a preşedintelui Klaus Iohannis cu premierul Dacian Cioloş a fost schimbarea din funcţie a procurorului general Tiberiu Niţu, parte în dosarul Coloanele oficiale, potrivit unor surse politice citate de RomâniaTV. La întâlnire a luat parte şi ministrul Justiţiei, potrivit unor surse.
Iulian Tudor
01 feb. 2016, 13:58
Klaus Iohannis şi Dacian Cioloş au discutat despre schimbarea procurorului general Tiberiu Niţu UPDATE

UPDATE 19.29 Premierul Dacian Cioloş a confirmat că la întâlnirea cu preşedintele Iohannis a fost prezentă şi Raluca Prună, ministrul Justiţiei, chemată tocmai pentru a prezenta situaţia procurorului general Tiberiu Niţu.

„Doamna ministru Prună a participat la prima parte a întâlnirii săptămânale pe care am avut-o cu domnul președinte. Am rugat-o să participe pentru a-l informa pe domnul președinte despre discuțiile pe care doamna ministru le-a avut zilele trecute cu domnul Nițu și despre posibilitățile care există din partea noastră pentru a reacționa la această situație. Mai mult nu pot să vă spun deocamdată. Este un subiect în lucru și în analiză la Guvern. Se analizează diferitele posibilități. În zilele următoare, în momentul în care va fi un punct de vedere clar formulat și va fi cât mai repede acest punct de vedere clar formulat, îl veți afla”, a spus Dacian Cioloș după întâlnirea cu preşedintele.

 

UPDATE 17.21 Raluca Prună, ministrul Justiției, a fost prezentă luni la întâlnirea dintre președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș, au declarat surse oficiale citate de Agerpres.

 

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, luni, la ora 16.00, la Palatul Cotroceni, pe premierul Dacian Cioloş, în cadrul întâlnirii săptămânale dintre cei doi. Una dintre temele abordate a fost schimbarea din funcţie a procurorului general Tiberiu Niţu, implicat în dosarul Coloanele oficiale, alături de fostul vicepremier Gabriel Oprea.

Premierul Cioloş a mers la Cotroceni după consultările cu partidele pe tema modificării legii alegerilor locale.

Procurorul general Tiberiu Nițu ar fi beneficiat de aproximativ 700 de deplasări însoțit de coloana oficială, din aprilie 2014 până în octombrie-noiembrie 2015. Potrivit unor surse Agerpres, media deplasărilor procurorului general ar fi de două pe zi.

 Una dintre cele două infracțiuni de abuz în serviciu de care este acuzat Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, are legătură cu încheierea unui protocol în baza căruia procurorul general ar fi beneficiat în mod nelegal de coloană oficială.

Citeste şi: Raluca Prună, despre o posibilă revocare a lui Tiberiu Niţu: „Nu pot să spun la acest moment absolut nimic”

Tiberiu Niţu s-a apărat în cazul coloanelor oficiale de care a beneficiat, spunând că nu a avut niciun avantaj în afara legii.

„Din acest punct de vedere, vreau să precizez că în cadrul activității desfășurate în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, am beneficiat doar de măsurile de protecție prevăzute de lege, proporțional cu riscurile și responsabilitățile acestei funcții”, a fost reacţia lui Niţu.

Aceeaşi a fost şi poziţia lui Gabriel Oprea, care a spus că funcţia de procuroro general este asimilată celei de ministru, care îi conferă dreptul de a beneficia de coloană oficilaă în anumite situaţii.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Este cea mai veche rugăciune către Maica Domnului. Se spune că face miracole dacă o rostești zilnic. Sunt doar câteva cuvinte
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'