Cele două companii au pus la dispoziție un spațiu de 7.500 metri pătraţi în Bucureștii Noi. Clădirea aparţine Leroy Merlin şi este situată pe centura Capitalei, în zona Mogoşoaia.
Spaţiul a fost transformat într-un centru de centru de primire, triere, cazare și tratare preliminară a bolnavilor infectați cu coronavirus. Cazurile mai grave vor fi transferate către alte unități spitalicești.
După finalizarea echipării, clădirea va fi predată autorităților medicale decise de Guvernul României, pentru a fi operată de către cadre medicale profesioniste.
„Așa am considerat noi că trebuie să ne implicăm, asta ni s-a părut cel mai potrivit să facem: un spital de campanie, chiar dacă e mult spus. Aici vrem să primim persoane infectate cu coronavirus, ceea ce ar mai diminua, pe cât posibil, presiunea la care pot fi supuse spitalele” a declarat Ionuț Ardeleanu, director general Auchan Retail România, inițiator al proiectului, conform Libertatea.
Parteneriatul a beneficiat încă de la început de suportul companiilor Ceetrus, Oney și Decathlon, iar o serie de lucrări pregătitoare au fost realizate deja de companii de servicii precum Sinclea, Dass, Damart, Avicompact.
Compania Romcarton a anunțat, de asemenea, că intenționează să doteze spațiul cu paturi. Zilele trecute, peste 100 de motociclisti de la Bikers for Humanity Romania si angajati de la Auchan si Leroy Merlin au montat cele 350 de paturi de la Ikea, instalate în cadrul acestei Unităţi, anunţa Melania Medeleanu, de la Asociaţia Zi de Bine, care s-a implicat, de asemenea, în acest proiect.
Şi Orange a susținut unitatea de suport medical Bucureștii Noi, prin instalarea a 11 puncte de acces Wi-Fi și o soluție de acces dedicat la internet, securizată prin pachetul Business Internet Security.