Klaus Iohannis, vizită la Unitatea de Suport Medical „Bucureştii Noi”. „Sunt impresionat. Avem soluţii noi, inovatoare”

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat vineri Unitatea de Suport Medical "Bucureştii Noi". Este vorba despre un centru de spitalizare pentru persoane non critice, creat la iniţiativa Auchan Retail Romania împreună Leroy Merlin România, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).
Romania TV
24 apr. 2020, 08:57
Klaus Iohannis, vizită la Unitatea de Suport Medical

Principalele declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis

    • O hală a fost amenajată pentru bolnavi de COVID-19 care au simptome foarte uşoare. Este totul special amenajat aici, este o faciltiate total atipică într-un spaţiu gândit pentru un depozit sau magazin. Prin iniţativă privată, s-a realizat practic un fel de spital.
    • Vreau să spun că apreciez foarte mult această inţiativă privată. Iniţiatorii sunt Auchan şi Leroy Merlin. Multe Ong-uri au venit cu bani, cu muncă. 
    • Sunt impresionat. Avem soluţii noi, inovatoare.
    • Această facilitate va fi operată într-un parteneriat. Firmele private şi ONG-urile au organizat totul, dar practică Institutul Matei Balş şi IGSU va gestiona tot ce se va întâmpla aici. DSU a fost implicat în coordonare şi în amenajare şi va coordona în continuare modul în care funcţionează această facilitate.
    • Ţin să mulţumesc tututor celor care s-au implicat aici şi firmelor şi persoanelor private şi ONG-urile.
    • Înţeleg că şi ceva similar se va găsi şi în altă parte din ţară. 
    • Sunt bucuros că antreprenorii, ONG-urile, persoanele private au înţeles că este bine să nu lase statul singur să gestioneze această epidemiei şi ne bucurăm cu toţii când vedem că şi oamenii de afaceri, ONG-urile vin cu ajutor practic şi binevenit.

Cele două companii au pus la dispoziție un spațiu de 7.500 metri pătraţi în Bucureștii Noi. Clădirea aparţine Leroy Merlin şi este situată pe centura Capitalei, în zona Mogoşoaia. 

Spaţiul a fost transformat într-un centru de centru de primire, triere, cazare și tratare preliminară a bolnavilor infectați cu coronavirus. Cazurile mai grave vor fi transferate către alte unități spitalicești.

După finalizarea echipării, clădirea va fi predată autorităților medicale decise de Guvernul României, pentru a fi operată de către cadre medicale profesioniste.

„Așa am considerat noi că trebuie să ne implicăm, asta ni s-a părut cel mai potrivit să facem: un spital de campanie, chiar dacă e mult spus. Aici vrem să primim persoane infectate cu coronavirus, ceea ce ar mai diminua, pe cât posibil, presiunea la care pot fi supuse spitalele” a declarat Ionuț Ardeleanu, director general Auchan Retail România, inițiator al proiectului, conform Libertatea.

Parteneriatul a beneficiat încă de la început de suportul companiilor Ceetrus, Oney și Decathlon, iar o serie de lucrări pregătitoare au fost realizate deja de companii de servicii precum Sinclea, Dass, Damart, Avicompact.

Compania Romcarton a anunțat, de asemenea, că intenționează să doteze spațiul cu paturi. Zilele trecute, peste 100 de motociclisti de la Bikers for Humanity Romania si angajati de la Auchan si Leroy Merlin au montat cele 350 de paturi de la Ikea, instalate în cadrul acestei Unităţi, anunţa Melania Medeleanu, de la Asociaţia Zi de Bine, care s-a implicat, de asemenea, în acest proiect.

Şi Orange a susținut unitatea de suport medical Bucureștii Noi, prin instalarea a 11 puncte de acces Wi-Fi și o soluție de acces dedicat la internet, securizată prin pachetul Business Internet Security.

Klaus Iohannis: România are la dispoziţie peste un miliard de euro în lupta împotriva coronavirus

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Minerva vine cu vești fantastice pentru zodii. Trei nativi termină săptămâna în forță
Capital.ro
Telefoanele mobile sunt interzise. S-a dat ordinul. Cei care le folosesc riscă închisoare
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
Românii care stau la curte pot primi amenzi de până la 100.000 de lei
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cât a câștigat Meghan Markle din serialul ”Suits”. Nu a fost nici pe departe cea mai bine plătită actriță
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Legea se schimbă în toată România. Trebuie să ai vârsta minimă de 21 de ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
32% dintre ucraineni acceptă concesii teritoriale pentru încheierea războiului
MediaFlux
TRĂDARE în INSULA IUBIRII! S-a VĂZUT TOT la TV!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!