Klaus Iohannis: Voi organiza o dezbatere marţea viitoare cu politologi, jurnalişti, formatori de opinie

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că nu va accepta o dezbatere cu candidata PSD, Viorica Dăncilă, însă va organiza o dezbatere, marţea viitoare, cu jurnalişti, politologi, formatori de opinie.
Filip Stan
13 nov. 2019, 15:56
Klaus Iohannis: Voi organiza o dezbatere marţea viitoare cu politologi, jurnalişti, formatori de opinie

Prezidenţiabilul PNL, Klaus Iohannis, a explicat de ce nu va accepta o dezbatere cu candidata PSD. „Doamna Vasilica Viorica Dăncilă a fost parte activă a mârlăniilor pesediste. A sprijinit activ încercările de acaparare a Justiției, a fost foarte activă când a fost vorba să facă zid împotriva unor persoane cu probleme penale, a fost o persoană foarte activă în a guverna împotriva românilor. Nu pot să legitimez comportamentul mizerabil al PSD acceptând o dezbatere cu candidata acestui PSD. Îmi doresc o Române fără PSD în structurile de conducere. Eu lupt pentru o Românie normală, în conceptul meu nu e loc de o dezbatere cu un astfel de candidat.

Acum în campanie se aşteaptă să fie tratată cu mare respect, ca şi cum până acum ar fi apărat România. Nu pot să accept dezbaterea cu un astfel de candidat. Înţeleg nevoia de dezbatere. Cum nu accept o dezbatere cu Viorica Dpncilă, voi organiza eu o dezbatare, marţea viitoare. Voi invita politologi, formatori de opinie, jurnalişti”, a punctat Klaus Iohannis. „Va fi o discuţie deschisă, aşezată, care cu siguranţă va fi pe placul românilor”, promite Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis refuză dezbaterea: Dna Vasilica Viorica Dăncilă a fost parte activă a mârlăniilor pesediste

Iohannis a afirmat că primul tur al alegerilor a fost o victorie pentru el.

„Alegerile în primul tur au fost o victorie pentru mine şi o înfrângere pentru PSD. A fost cel mai prost rezultat al PSD-ului din ultimii 30 de ani”, a declarat el.

Iohannis a criticat PSD spunând că este „o piedică în dezvoltarea României”, dar în ultimii 3 ani a reuşit să ne ducă pe toţi „într-o stare de aproape disperare”.

„Au atacat firmele private, au atacat tot ce a funcţionat în România, dar românii le-au dat câteva lecţii pesediştillor. Suntem în curs de realizare a ceea ce am numit România normală. Primul pas semnificativ s-a făcut în 26 mai, la alegerile europarlamentare şi la Referendum. . (…) duminica trecută românii au spus clar că nu mai vor PSD”, a mai spus Iohannis.

„Am dovedit în ultimii ani că ştiu să lupt împotriva PSD-ului şi că am făcut acest lucru cu folos. Am dovesit că ştiu să reprezint România bine în lume şi am făcut acest lucru spre folosul României şi al românilor, am dovedit că pot să coagulez forţele politce democratice şi s-a produs schimbarea de guvern. Şi la finalul mandatului am dovedit că ştiu să opresc PSD-ul”, a afirmat Iohannis.

Iohannis a transmis „mulţumiri speciale” diasporei care „s-au mobilizat exemplar” şi le-a mulţimit personal românilor care l-au votat.

Întrebat ce regretă, Iohannis a spus: „Regret că nu am putut să terminăm mai repede faza pesedistă pentru că România cu PSD la guvernare a pierdut multe oportunităţi (…) care au fost ratate din cauza felului în care PSD a acţionat şi a guvernat. Au fost ani complicaţi pentru România şi cred că pot în acest moment să spun că am reuşit în aceşti ani să ţin România pe linia clară euroatlantică, am evitat crize profunde în România ş mi-aş fi dorit să am ocazia să lucrez împreună cu un Guvern care să lucreze pentru români, care să ducă România înainte. Cred că acum, la final, pot să spun că în condiţiile în care s-au desfăşurat evenimentele politice din ultimii cinci ai am făcut tot ce a putut face un preşedinte în condiţii constituţionale”.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum se spune corect: “viruși” sau “virusuri”? Confuzia pe care o fac mulți români
Capital.ro
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!