„Tragem concluzia că negocierile pentru remanierea guvernamentală au eşuat. Situaţia va fi adusă la cunoştinţa Delegaţiei Permanente a PNL şi va fi pusă în discuţia ei într-o şedinţă care va avea loc probabil mâine, în jurul orei 19.00”, a declarat Johannis.
Citeşte şi: Victor Ponta: Noul Guvern, pe 8 martie, dacă PNL se retrage
„La sfârşitul lunii februarie, în mod paradoxal, lucrurile nu au mers mai departe. Au trecut aproape trei săptămâni şi nu s-a realizat remanierea. Partenerii noştri nu au dorit să se facă aceste schimbări. Dacă la început totul părea în regulă, pe parcurs au apărut noi pretexte pentru a nu se face remanierea şi s-a ajuns în impas”, a afirmat Klaus Johannis.
Citeşte şi: Voiculescu: Criza din USL e artificială, creată de orgolii personale
„Dacă decizia Delegaţiei Permanente va fi de retragere din Guvern, decizia nu va fi reversibilă”, a conchis prim-vicepreşedintele PNL.
Crin Antonescu a precizat că, dacă nu primeşte un răspuns de la premierul Victor Ponta până marţi, miniştrii liberali vor demisiona.
„Le voi cere miniştrilor PNL să iasă din Guvern dacă nu primesc un răspuns până marţi. Delegația permanentă PNL va fi convocată marți seară dacă nu primim un răspuns din partea PSD. Problema este că dacă nu pune miniștrii luni sau marți, noi nu suntem interesați într-o prelungire ultra-artificială a acestei crize”, a declarat preşedintele PNL.
El a declarat că liberalii nu-şi doresc ruperea USL şi a Guvernului.
„Am dat toate semnele că, în ciuda campaniei care s-a dezlănţuit şi se înteţeşte în anumite zone, noi nu vrem să rupem USL, acest Guvern. Noi vrem ca acest Guvern să funcţioneze normal”, a spus Antonescu.
Liderul liberal a făcut, duminică, o serie de declaraţii războinice despre colaborarea din interiorul USL şi a precizat că a făcut o ultimă concesie social-democraţilor, renunţând la a mai cere dizolvarea USD, coaliţie făcută de PSD, PC şi UNPR în vedere alegerilor europarlamentare.
Tot duminică, la Deva, Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a lansat duminică un atac dur la adresa politicilor adoptate de către Victor Ponta în calitate de prim-ministru. Ţinte ale criticilor lui Antonescu au fost relaţia Guvernului cu Parlamentului, amânarea unor măsuri economice, numirea procurorilor-şefi, politica externă şi acordarea banilor publici pe criterii clientelare.