‘Energia este una necesară. Trebuie să facem pași constanți pentru ca România să aibă independență energetică solidă. Apa a devenit un subiect vital pentru că redimensionăm capacitățile noastre de producere a energiei, regândim modul în care apa poate fi utilizată și din cauza aceasta s-a schimbat foarte mult legislația. Avem investiții majore mai ales în capacități în microhidrocentrale, în termo și un interes constant pentru a lărgi capacitățile de producere a energiei nucleare. Experiența ultimilor ani ne arată că nu putem să fim focalizați pe aceste resurse fără să ne dăm seama de impactul lor asupra protecției mediului’, a afirmat Korodi.
Ministrul Mediului a adus în discuție proiectele de microhidrocentrale, segment unde trebuie regândită modalitatea de dezvoltare a acestor capacități în România.
Administrația Națională ‘Apele Române’ (ANAR) organizează, joi, un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Apei la care participă ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, și ministrul delegat pentru Ape, Piscicultură și Păduri, Doina Pană.
Potrivit datelor ANAR, gradul de amenajare al potențialului hidroenergetic în România este de circa 50% din resursa hidroenergetică, luând în considerare anul hidrologic mediu, și acesta variază pe bazine hidrografice de la circa 30% în bazinul hidrografic Someș, la peste 85% în bazinul hidrografic Olt.