„Este un dosar care a fost cercetat de Parchetul General, cu privire la înregistrările din spaţiul public, ale fostului preşedinte, în care s-au făcut verificări cu privire la posibilitatea influenţării deciziei într-un dosar care îl priveşte pe profesorul Voiculescu, GRIVCO şi pe alte persoane. În cadrul cercetării penale din acest dosar, noi nu am fost citaţi în niciun fel. Ulterior, am căpătat în mod procesual calitatea de persoană vătămată, şi vorbesc de GRIVCO, pe care o asist, dar la două zile după ce ni s-a recunoscut această calitate, s-a dat o soluţie de clasare a dosarului. Ca urmare, procurorul-şef ierarhic a constatat că ne-a fost încălcat dreptul la apărare, a infirmat această soluţie. Urmează să se reia cercetarea penală, să se completeze, să putem face şi noi probe, să solicităm probe, să participăm la audierea persoanelor”, a declarat avocatul Adrian Toni Neacşu, care reprezintă grupul GRIVCO, deţinut de Dan Voiculescu.
Surse judiciare, citate de Mediafax, au declarat că în acest dosar au fost audiate următoarele persoane: fostul preşedinte Traian Băsescu, procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, judecătorii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea, fostul adjunct al SRI, Florian Coldea, fostul premier Victor Ponta.
În luna ianuarie a anului trecut, procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar penal după ce a apărut în spaţiul public o înregistrare în care Traian Băsescu apare când vorbeşte despre informaţii pe care le-ar fi primit în legătură cu dosarul ICA, în care a fost condamnat Dan Voiculescu. Ulterior, dosarul a fost clasat, iar apărarea grupului GRIVCO, deţinut de Dan Voiculescu, a formulat o plângere faţă de decizia de clasare, iar cauza a fost redeschisă.
Iniţial, dosarul a fost deschis după ce procurorii s-au autosesizat în urma înregistrărilor apărute în presă.
Sebastian Ghiţă a prezentat, la vremea respectivă, o înregistrare în care interlocutorul este prezentat ca fiind fostul preşedinte Traian Băsescu care spune că ştie cum a fost condamnat Dan Voiculescu şi cum era aranjată mutarea Cameliei Bogdan în locul magistratului Mustaţă.