„Dincolo de faptul că în acel dosar DNA a făcut 4 rechizitorii prin care au trimis în judecată mai multe persoane, dintre care doi foşti miniştri, dintre care unul a fost şi condamnat, dincolo de faptul că prin probele stabilite, procurorii au constat ce s-a întâmplat, au strâns probe şi s-au primit pedepse definitive până la 6 ani, cel mai important este că procurorii au dispus măsuri asiguratorii pentru recuperarea acestui prejudiciu în valoare de 62,5 milioane de euro şi 22 de milioane de dolari. Rămâne o întrebare destul de firească: de ce DNA a fost sesizată la 9 ani de la comiterea faptelor, ce au făcut celelalte instituţii ale statului timp de 9 ani? Un procuror trebuie să finalizeze ancheta înainte de a se împlini termenul de prescripţie. Este o situaţie izolată (n.r. prescripţia din Microsoft). Tocmai am terminat o verificare în cadrul DNA şi nu există situaţii în care alţi procurori să fi dat soluţii de clasare pentru că dosarele s-au prescris”, a declarat procurorul şef al DNA, citat de Mediafax.
Kovesi a precizat că pe rolul DNA există patru cauze privind sesizări făcute la zece ani de la comiterea faptelor, în alte cazuri fiind sesizaţi cu privire la fapte care ar fi avut loc acum 7-8 ani.
DNA a anunţat, săptămâna trecută, că acuzaţiile faţă de foştii miniştri Ecaterina Andronescu, Mihai Tănăsescu, Dan Nica, Adriana Ţicău, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu şi Şerban Mihăilescu au fost clasate. În afară de cazul lui Funeriu, unde s-a stabilit că nu a comis nicio faptă penală, în situaţia celorlalţi faptele s-au prescris.