Dilla Anargia Adilla are trei ani şi în loc să se joace alături de alţi copii este ţintuită la pat de o maladie rară. O anomalie de circulație sau de reabsorbție a lichidului cefalorahidian a făcut ca micuţa să arate acum ca un extraterestru. Capul ei este de trei ori mai mare decât ar fi normal din cauza acumulării de lichid cefalorahidian, măsurând, de la o ureche la alta, 100 de centimetri.
Din cauza presiunii exercitate de lichid asupra creierului, fetiţa trebuie să stea mereu culcată. Tratament există şi ar fi fost nevoie doar de o procedură medicală ce durează maximum două ore, însă familia este prea săracă pentru a-şi permite acest lucru.
„Avem nevoie de un miracol”, spun părinţii copilei, care au aflat de problemă încă dinaintea naşterii fetiţei, în urma unei ecografii. Nu au vrut însă să renunţe la ea şi au învăţat să trăiască cu boala ei. Acum tatăl, Azwar Anas (31 de ani), şi mama, Puspita (28), au grijă de ea cum ştiu ei mai bine. O hrănesc, o schimbă, o spală şi o plimbă, iar sora Dillei, Fazira (7 ani), stă cât mai mult alături de ea şi ajută şi ea cum poate.
Cel mai probabil, afecţiunea cu care s-a născut Dilla a fost cauzată de o infecţie în organismul mamei în timpul sarcinii. În mod normal, procedura medicală pentru drenarea lichidului durează două ore şi este relativ simplă, însă familia nu a avut niciodată suficienţi bani pentru a acoperi cheltuielile. Singurul venit din casă este cel al tatălui, care câştigă 20.000 de rupii pe zi, lucrând ca şofer, iar tratamentul Dillei ar costa cât salariul său pe două luni.
Azwar şi Puspita sunt resemnaţi în faţa sorţii micuţei, pentru care acum o intervenţie pentru drenarea lichidului ar putea fi oricum tardivă. Este foarte posibil ca, din cauza întârzierii tratamentului, creierul Dillei să fie deja afectat. „Ar fi nevoie de o minune ca Dilla să se facă bine. Noi putem doar să sperăm, restul depinde de Dumnezeu, care mi-a trimis-o ca pe un dar, pentru a avea grijă de ea. Un medic ne-a spus că nu o poate opera pentru că este foarte slăbită. Deşi am acceptat încă de la început faptul că este un copil cu dizabilităţi, mă sfâşie să o văd îndurând atâta durere”, spune mama fetiţei.