La ce boli te predispun ochelarii de soare

Vremea frumoasă vine la pachet și cu anumite neplăceri. Pe lângă căldura ce adesea pare să fie sufocantă mai trebuie să ținem cont de un aspect și anume vederea. Obișnuiești să nu ieși din casă fără ochelarii de soare? Uite cum trebuie să îi alegi și de ce trebuie să ții cont ca să te bucuri de o vedere sănătoasă mai mult timp!
Alina Costache
09 iun. 2017, 06:57
La ce boli te predispun ochelarii de soare

Nu mai este un secret faptul că ochelarii de soare sunt un „must have” mai ales în sezonul estival. Pe lângă faptul că îți pot completa perfect ținuta lejeră, ei ne protejează vederea de razele ultraviolete.

Vara vine la pachet cu o serie de afecțiuni, care dacă nu le acorzi atenția cuvenită este mai mult ca probabil să ajung la medic. Pe lângă o hidratare adecvată, trebuie să ai grijă și ce ochelari de soare alegi.

Arsurile solare, insolația, starea de disconfort de după plajă sunt doar câteva dintre simptomele cu care sigur te-ai confruntat măcar odată. Aspectele negative ale Soarelui se pot resimți pe timp lung.

Potrivit sitelului  webmd.com, doar 1 din 6 adulți poartă ochelari de soare pentru protecția pe care aceștia o oferă împotriva radiaților solare.  Astfel că în acest articol îți prezentăm riscurile la care te expui dacă nu alegi corect lentila potrivită pentru ochii tăi.

Pe lângă aspectul glamour pe care aceștia ți-l oferă ei au menirea să îți protejeze atât pielea din jurul ochilor care este de cele mai multe ori sensibilă, cât și pleoapele.

Cataracta poate fi provocată de expunerea la soare

O afecțiune ce apare odată cu trecerea anilor, netratată la timp poate să contribuie substanțial la scăderea drastică a vederii, ajungându-se la orbire.

În cazul în care observi o scădere a calității vederii sau te confrunți cu distorsiuni vizuale este indicat să te prezinți la medicul oftalmolog pentru un control amănunțit și să nu amâni momentul.

Degenerescența maculată se caracterizează printr-o vedere slabă ce se încețoșează adesea și apar și distorsiunile vizuale. Ambele afecțiuni netratate la timp se agravează și pot constitui cauza principală a pierderii totale a vederii.

Te protejează de efectele negative ale razelor UV

Medicii oftalmologi atrag adesea atenția asupra calității ochelarilor de soare, deoarece reprezintă o problemă ce adesea poate conduce la probleme vizuale.

Indicat ar fi să nu te zgârcești atunci când vine vorba să îți achiziționezi o pereche de ochelari, aceștia trebuie să îți ofere protecție 100% avaând o valoare UV400, care să blocheze atât razele UVA cât și cele UVB.

Nu trebuie să le lipsească nici marcajul CE, acesta atestă că sunt făcuți în conformitate cu normele europene.

Ar trebui să ții cont și de faptul că pe pchelarii de calitate este marcat simbolul UV sau CAT după acre vei găsi una din cifrele de la 0 până la 4.

O protecție corespunzătoare ți-o poate oferi categoria de filtru 3. În plus cu cât sunt ramele mai mari, acestea vor acoperi o porțiune mai mare din fața ta și astfel vei fi mai bine protejat de efectele nocive ale soarelui.

Ochelarii de soare se poartă tot anul

Da, da, ai citit bine, nu doar vara ai nevoie de ochelari de soare, ci și iarna. Albul zăpezii reflectă foarte bine și puternic lumina, motiv pentru care chiar și în anotimpul rece este indicat să îi folosești.

Nu sunt un moft, ci sunt o necesitate, dacă vrei să te bucuri de o vedere sănătoasă cât mai mult timp.

Ochelarii de soare recomandanţi sunt cei de dimensiuni mai mari, cu braţe groase, cu protectie pentru ultravioletele A şi B. În plus, este indicat  să aibă lentile polarizante. Acestea elimină orice fel de reflexie a luminii. Devin obligatorii mai ales în cazul în care  aveţi ochi albaştri sau verzi.

Află cât de covârșitoare este cataracta AICI

Spynews
„Nu am avut timp să fim iubit și iubită”. Fosta logodnică a lui Adrian Minune Jr. face lumină după despărțirea de fiul manelistului. Au fost împreună 9 luni și plănuiau să facă nunta anul viitor
Bzi.ro
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru se căsătoresc! Horia Brenciu a spus tot!
Fanatik.ro
Monumentul din România dedicat dacilor. E la marginea unui drum important, mulți au trecut pe lângă el fără să știe ce simbolizează
Capital.ro
Ordinul UE care intră în vigoare în toate statele. România e obligată. Se aplică din 1 ianuarie
Playtech.ro
Angela Gheorghiu, UMILITĂ și HUIDUITĂ la un concert. Ce a pățit faimoasa soprană
DailyBusiness
Bani mai mulţi pentru români! Când intră pe card prima
Adevarul
Putin vrea să vină în Turcia însoțit de propriile sale avioane de luptă. Erdogan l-a refuzat
Spynews
Mai există șanse de împăcare între Yamato Zaharia și Ema Karter?! Luptătorul, dispus să accepte că ea este actriță în filmele pentru adulți
Spynews
Modul brutal în care au fost ucise Denisa și Delia, în Constanța. Ce s-a descoperit după necropsie. Cum ar fi acționat ”Șacalul”
Evz.ro
Pensiile recalculate greșit. Se mai dau banii? Anunțul oficial
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Ce mesaj i-a transmis soacra Anei Maria Vasiliu nurorii sale, chiar înainte să fie găsită fără suflare. Ți se face pielea de găină! 😲
Playsport.ro
Cea mai frumoasă sportivă din România s-a retras la 29 de ani și are un job cu totul neobișnuit. Din ce face bani
kanald.ro
Ce arată necropsiile în cazul tinerelor ucise de „Șacalul”. Denisa și Delia au avut parte de o moarte cumplită
Capital.ro
Simona Halep, în culmea fericirii. Imaginea postată de sportivă: ,,Împlinită ești”(FOTO)
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
„Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu pas
substantial.ro
România avansează în atragerea fondurilor europene: Proiecte suplimentare de finanțare aprobate
MediaFlux
CUTREMUR în SUA în ALEGERILE PREZIDENȚIALE! S-a aflat după DEZBATERE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...