Alimentaţia sănătoasă nu este reprezentată numai de tipul alimentelor consumate, ci de orele la care servim cele trei mese principale ale zilei, precum şi de felul în care combinăm alimentele pe parcursul unei zile, comentează medicul Bogdan Guinea, consultant în nutriţie şi medic specialist în medicina de urgenţă, potrivit doctorulzilei.ro.
Prima masă – până la 8.00, ultima – până la 20.00
Citeşte şi Zece combinaţii delicioase şi sănătoase pentru micul dejun
Medicul recomandă ca micul dejun să fie luat la 7.30-8.00 dimineaţa, prânzul în jurul orei 14.00, iar cina până în ora 20.00. Între mesele principale ale zilei se recomandă două gustări formate din fructe sau lactate, la ora 11.00 şi la ora 17.00. După servirea unei mese, organismul nostru direcţionează o bună parte din energie către digestie. De aceea, în timpul nopţii, intrând în starea de veghe, se reduce consumul de energie şi eventualele calorii consumate în această perioadă nu vor fi folosite ca de obicei în asigurarea activităţilor zilnice, ci se vor acumula în organism.
Citeşte şi Sari peste micul dejun? Iată ce se întâmplă în creier dacă o faci
De aceea se recomandă evitarea meselor bogate în calorii după ora 20.00, respectând astfel ceasul intern al fiecăruia şi evitând în acest fel apariţia kilogramelor nedorite.
Citeşte şi Dovedit ştiinţific. De ce îţi trebuie o cină romantică