Mașina de spălat trebuie folosită la anumite ore, ca să consume cât mai puțină energie electrică. Specialiștii spun că aceste ore de vârf ale consumului sunt date de utilizarea electrocasnicelor.
Studiile au arătat că orele de vârf în România sunt cuprinse între 07:00 – 09:00 și 17:00 – 19:00. Explicația este că majoritatea românilor își desfășoară activitățile în acest interval, consumul de energie electrică fiind unul crescut. Dacă folosești orice electrocasnic în intervalul menționat, asta duce la o încărcare suplimentară a rețelei electrice.
De aceea, în loc să utilizezi mașina de spălat la orele de vârf, te poți adapta, în așa fel încât să fie benefic pentru buget. Mai mult, pentru reducerea facturilor la energie electrică, este essential să adaptezi programele mașinii de spălat conform nevoilor. Ciclurile scurte pot să ia locul celor lungi, acolo unde este cazul, în special dacă hainele nu sunt foarte murdare.
Dacă nu este curățată corespunzător, rezidurile pot provoca mirosuri neplăcute, mucegai sau chiar bacterii. Însă, aceste lucruri pot fi prevenite dacă se face o igienă corespunzătoare.
Puțină lume știe că acidul citric din lămâie poate acționa ca un puternic dezinfectant, degresant și înălbitor natural. Totodată, lămâia poate fi eficientă în eliminarea reziduurilor organice și anorganice care se acumulează în mașina de spălat, precum și mirosurile și petele neplăcute.
Și pasta de dinți conține agenți abrazivi ușori care pot îndepărta petele. Mai mult, suprafețele nu vor fi afectate. Ca și lămâia, pasta poate preveni apariția microorganismelor. În urma folosirii acestui ingredient, piesele metalice și cele din plastic vor străluci.
Primul pas este să tăiem lămâia și să punem pastă pe ea. După ce faci acest lucru, pui lămâia în mașina de spălat, după care dai drumul unui program de jumatate de ora. La sfârșit, vei observa o diferență considerabilă, iar mașina va fi complet curată și va avea un miros plăcut.