Te-ai întrebat vreodată care este ora cea mai potrivită pentru a consuma carne?
Se spune că fără carne organismul nostru are de suferit, pentru că sistemul imunitar va fi mai slab, în timp ce persoanele vegane contrazic acest lucru.
Acestea susțin că, de fapt, organismul se îmbolnăvește din cauza cărnii.
Un lucru este clar, carnea reprezintă un element cheie pentru recuperarea și păstrarea masei musculare. Alte studii mai arată despre acest aliment că oferă senzația de sațietate prin stimularea eliberării hormonilor de sațietate.
Hormonii care îți dau senzația că ai mâncat suficient sunt: peptida YY (PPY) și colecistochinina (CCK), care contribuie la prevenirea acumulării caloriilor și la pierdierea grăsimii, mai ales a celei de pe abdomen.
Dacă nu știai, proteinele sunt esențiale dacă urmați un antrenament la sală. Desigur, trebuie să fiți precauți față de cantitatea lor, încât să nu devină un inamic în loc de ceva foarte util.
De asemenea, este foarte relevantă perioada din zi când le mâncăm.
Experții în domeniul sănătății susțin că înainte de a dormi proteinele ajută, deoarece ele favorizează întărirea masei musculare, creșterea ei și recuperarea după un antrenament fizic, adică acționează în așa fel încât să ai energie a doua zi.
Nu în ultimul rând, fiți atenți la calitatea cărnii. Dintotdeauna cea bio, adică provenită de la o pasăre crescută la curte, a fost mai sănătoasă decât una achiziționată din supermarket.
Aceasta poate conține mulți hormoni și chiar coloranți pentru a-i oferi o anumită nuanță de galben sau un ușor roz.
„Potrivit unui studiu realizat de Johns Hopkins Medicine, carnea bio, certificată organic, este mai puțin susceptibilă să fie contaminată cu bacterii care pot îmbolnăvi oamenii, inclusiv organisme periculoase, multirezistente în comparație cu carnea produsă în mod convențional.
Cuvântul „organic” se referă la modul în care fermierii cresc și procesează produse agricole, precum fructe, legume, cereale, produse lactate și carne. Practicile de agricultură ecologică sunt concepute pentru a îndeplini obiective precum îmbunătățirea calității solului și a apei, reducerea poluării și creșterea animalelor într-un mediu natural”, a explicat dr. Laura Ene pe Doc.ro.