La ce pericole majore te expui atunci când consumi mezeluri. Celebrul medic Mihail Pautov dezvăluie ce se întâmplă, de fapt, în organismul tău

Mihail Pautov susţine că mezelurile și carnea ultra-procesată din supermarketuri sunt produse cancerigene. Celebrul medic a tras un semnal de alarmă, într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook, despre pericolul din spatele consumului de mezeluri.
Filip Stan
15 sept. 2024, 07:20
La ce pericole majore te expui atunci când consumi mezeluri. Celebrul medic Mihail Pautov dezvăluie ce se întâmplă, de fapt, în organismul tău
La ce pericole majore te expui atunci când consumi mezeluri. Celebrul medic Mihail Pautov dezvăluie ce se întâmplă, de fapt, în organismul tău

Ce pericole se află în spatele consumului de mezeluri. Celebrul medic susţine că, de fapt, consumul excesiv de mezeluri poate fi periculos pentru sănătate, bazat fiind pe studii și recomandări medicale. Mezelurile precum șunca, salamul, cârnații și alte produse din carne procesată pot conține substanțe care cresc riscurile pentru sănătate, în special atunci când sunt consumate în cantități mari și pe termen lung.

Citeşte şi: Dr Mihail Pautov dezvăluie efectele devastatoare pe care consumul de alcool le are asupra organismului: „E ca și cum ai turna clor într-un acvariu. Otrăvești mediul și faci rău peştilor”

Mihail Pautov atrage atenţia că acestea cconțin adesea conservanți precum nitriții și nitrații, care pot contribui la formarea de compuși cancerigeni în organism. Acești aditivi sunt utilizați pentru a preveni alterarea și pentru a păstra culoarea și aroma produselor. În plus, multe mezeluri sunt bogate în grăsimi saturate, care pot contribui la creșterea nivelului de colesterol rău (LDL) și la dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Mezelurile mai conțin, de asemenea, și alți aditivi precum potențiatorii de aromă, stabilizatorii sau coloranții artificiali, care pot avea efecte negative asupra sănătății.

Citeşte şi: Motivul pentru care ar trebui să facem duș cu apă rece dimineața. Recomandările medicului Mihail Pautov: „Corpul o să spună că nu ai de ce să faci asta”

„O substanță cancerigenă pe care o consumăm zilnic fără să ne dăm seama de asta este carnea procesată. Avem dovezi foarte clare că acea carne procesată: șunculița, salamul, cârnați afumați, crenvurști, acea vitrină din supermarket unde ai acele mezeluri e vitrina cancerigenă. Acum depinde cât mănânci. Este absolut esențial să eviți consumul constant de carne procesată, mezeluri. Dacă mănânci asta și ajungi să faci din asta un obicei, ajungi aproximativ ca un fumător. Fumezi o țigară si răul pe care ți-l face este asemănător cu 4-5 crenvurști”, a precizat cel cunoscut drept Doctor Mihail, într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook.

Acesta a adăugat că, pe de altă parte, consumul ocazional de mezeluri nu este neapărat periculos, dar moderația este importantă.

 

Mihaela Bilic ne învață cum să consumăm mezeluri în mod sănătos. „Trebuie să le tăiem extrem de subțire”

Mihaela Bilic a oferit sfaturi importante privind alimentația în cadrul unei recente apariții la Doctor de bine. Conform acesteia, mezelurile pot face parte dintr-o dietă echilibrată, atâta timp cât sunt consumate cu moderație.

Mihaela Bilic a subliniat că mezelurile, deși sunt adesea considerate alimente de evitat, pot fi incluse într-un regim alimentar sănătos dacă sunt consumate în cantități mici și nu foarte des.

Citește și : Cu cine se iubește Mihaela Bilic. Nutriționista în vârstă de 54 de ani a vorbit despre relația amoroasă. ”Sunt împlinită”

„Un produs, de exemplu, de 100 de grame, a fost obținut din 150 sau 120 de grame de carne. Astea sunt, aș spune, mezelurile premium, mezelurile crud-uscate, deci asupra cărora nu s-a intervenit din exterior cu niciun fel de substanță, ci efectiv carnea respectivă a fost amestecată cu grăsime sau bucata de carne care conținea deja grăsimea de la animal a fost pusă la afumat, la fezandat. Mezelurile sunt intense în gust”, a explicat Bilic.

Ce recomandă nutriționista?

Nutriționista recomandă să tăiem mezelurile în felii subțiri pentru a controla porția consumată. De exemplu, pentru Salamul de Sibiu, Bilic sugerează că o porție corectă ar trebui să fie între 30 și 50 de grame, mult mai mică decât porția de carne obișnuită.

„Atunci când le consumăm trebuie să le tăiem extrem de subțire. Porția corectă de mezeluri, pentru că de aici vine toată problema, trebuie să fie mult mai mică decât de carne. Prin afumare, prin deshidratare, pierd apa și atunci concentrează proteinele și grăsimea. Deci dacă la carne avem porție corectă de 125-150 de grame, la mezeluri, cum ar fi salamul de Sibiu, porția corectă este ca și la brânzeturi – 30-50 de grame” a precizat aceasta.

Citește și : Ce s-a schimbat în alimentația nutriționistei Mihaela Bilic după șase luni petrecute la țară: „Am constatat, cu surpriză și bucurie, că viața simplă este al naibii de frumoasă și perfect echilibrată alimentar”

Bilic a mai adăugat că, pentru cei care nu au un cuțit bun sau nu știu să taie mezelurile subțire, opțiunea de a cumpăra salamul gata feliat este ideală.

„În 100 de grame de salam sunt mai mult de 30 de felii. Deci, o felie de pâine cu patru-cinci feliuțe de salam este un deliciu. Cantitatea face diferența”, a spus nutriționista.

DailyBusiness
Un nou concediu pentru această categorie de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Spynews
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Bzi.ro
Oana Roman, de urgență la spital! Imaginea cu care și-a îngrijorat fanii
Fanatik.ro
Ce să nu faci niciodată ca să atragi prosperitatea în viața ta. Anca Dimancea dezvăluie obiceiul negativ pe care multe persoane îl au: ”Vreau să se înțeleagă acest lucru”
Capital.ro
Elena Udrea n-a mai rezistat. Anunț chiar din spatele gratiilor: Adio, dar rămân cu tine...
Playtech.ro
Cum arată Ștefan Hrușcă acum, la 67 de ani. Artistul este de nerecunoscut
DailyBusiness
Pensii 2025. Vești proaste pentru milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie
Adevarul
Salariul muncitorilor necalificați din Timișoara stârnește polemici: „N-aveți idee câți oameni cu patru clase nu stau să fie slugile altora”
wowbiz.ro
Ce s-a aflat despre tânărul care a lovit-o mortal pe Beatrice, polițista de 23 de ani care mai avea doar 5 kilometri până ajungea acasă?! Nu el ar fi trebuit să fie la volanul mașinii în noaptea tragediei
Spynews
Ce aduce noroc la bani în noul an. 5 lucruri pe care să le faci de Revelion
Spynews
Soțul franțuzoaicei Gisele Pelicot, condamnat la 20 de ani de închisoare! A fost găsit vinovat pentru toate acuzațiile
Evz.ro
Atenție la banii din portofel! S-ar putea să fie falși. Ce se întâmplă
Ego.ro
EA este una dintre cele mai importante femei din politica românească! O recunoști?
Prosport.ro
FOTO. Blonda i-a pus pe toți pe jar și a ajuns la peste 800.000 de fani pe Instagram
kanald.ro
38 de persoane au murit după ce un autocar a fost lovit de un camion! Unde s-a produs cel mai grav accident din ultimii 17 ani
Cancan.ro
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
A murit un nume uriaș al României: A fost un vârf al generației sale. Drum lin, maestre!
StirileBZI
Veste bună pentru șoferii români! Plafonarea tarifelor RCA, extinsă până la 31 martie 2025!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
stirilekanald.ro
El este André, băiețelul de 9 ani ucis în atentatul din târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania. Mesajul sfâșietor al mamei sale
substantial.ro
Un om al străzii își recapătă moștenirea pierdută într-o gară din Germania
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Topul staţiunilor de schi cu cel mai bun raport calitate-preţ din Europa. Bucureştenii pot ajunge la două dintre ele în 6-7 ore de mers cu maşina