La ce pericole majore te expui atunci când consumi mezeluri. Celebrul medic Mihail Pautov dezvăluie ce se întâmplă, de fapt, în organismul tău

Mihail Pautov susţine că mezelurile și carnea ultra-procesată din supermarketuri sunt produse cancerigene. Celebrul medic a tras un semnal de alarmă, într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook, despre pericolul din spatele consumului de mezeluri.
Filip Stan
15 sept. 2024, 07:20
La ce pericole majore te expui atunci când consumi mezeluri. Celebrul medic Mihail Pautov dezvăluie ce se întâmplă, de fapt, în organismul tău
La ce pericole majore te expui atunci când consumi mezeluri. Celebrul medic Mihail Pautov dezvăluie ce se întâmplă, de fapt, în organismul tău

Ce pericole se află în spatele consumului de mezeluri. Celebrul medic susţine că, de fapt, consumul excesiv de mezeluri poate fi periculos pentru sănătate, bazat fiind pe studii și recomandări medicale. Mezelurile precum șunca, salamul, cârnații și alte produse din carne procesată pot conține substanțe care cresc riscurile pentru sănătate, în special atunci când sunt consumate în cantități mari și pe termen lung.

Citeşte şi: Dr Mihail Pautov dezvăluie efectele devastatoare pe care consumul de alcool le are asupra organismului: „E ca și cum ai turna clor într-un acvariu. Otrăvești mediul și faci rău peştilor”

Mihail Pautov atrage atenţia că acestea cconțin adesea conservanți precum nitriții și nitrații, care pot contribui la formarea de compuși cancerigeni în organism. Acești aditivi sunt utilizați pentru a preveni alterarea și pentru a păstra culoarea și aroma produselor. În plus, multe mezeluri sunt bogate în grăsimi saturate, care pot contribui la creșterea nivelului de colesterol rău (LDL) și la dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Mezelurile mai conțin, de asemenea, și alți aditivi precum potențiatorii de aromă, stabilizatorii sau coloranții artificiali, care pot avea efecte negative asupra sănătății.

Citeşte şi: Motivul pentru care ar trebui să facem duș cu apă rece dimineața. Recomandările medicului Mihail Pautov: „Corpul o să spună că nu ai de ce să faci asta”

„O substanță cancerigenă pe care o consumăm zilnic fără să ne dăm seama de asta este carnea procesată. Avem dovezi foarte clare că acea carne procesată: șunculița, salamul, cârnați afumați, crenvurști, acea vitrină din supermarket unde ai acele mezeluri e vitrina cancerigenă. Acum depinde cât mănânci. Este absolut esențial să eviți consumul constant de carne procesată, mezeluri. Dacă mănânci asta și ajungi să faci din asta un obicei, ajungi aproximativ ca un fumător. Fumezi o țigară si răul pe care ți-l face este asemănător cu 4-5 crenvurști”, a precizat cel cunoscut drept Doctor Mihail, într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook.

Acesta a adăugat că, pe de altă parte, consumul ocazional de mezeluri nu este neapărat periculos, dar moderația este importantă.

 

Mihaela Bilic ne învață cum să consumăm mezeluri în mod sănătos. „Trebuie să le tăiem extrem de subțire”

Mihaela Bilic a oferit sfaturi importante privind alimentația în cadrul unei recente apariții la Doctor de bine. Conform acesteia, mezelurile pot face parte dintr-o dietă echilibrată, atâta timp cât sunt consumate cu moderație.

Mihaela Bilic a subliniat că mezelurile, deși sunt adesea considerate alimente de evitat, pot fi incluse într-un regim alimentar sănătos dacă sunt consumate în cantități mici și nu foarte des.

Citește și : Cu cine se iubește Mihaela Bilic. Nutriționista în vârstă de 54 de ani a vorbit despre relația amoroasă. ”Sunt împlinită”

„Un produs, de exemplu, de 100 de grame, a fost obținut din 150 sau 120 de grame de carne. Astea sunt, aș spune, mezelurile premium, mezelurile crud-uscate, deci asupra cărora nu s-a intervenit din exterior cu niciun fel de substanță, ci efectiv carnea respectivă a fost amestecată cu grăsime sau bucata de carne care conținea deja grăsimea de la animal a fost pusă la afumat, la fezandat. Mezelurile sunt intense în gust”, a explicat Bilic.

Ce recomandă nutriționista?

Nutriționista recomandă să tăiem mezelurile în felii subțiri pentru a controla porția consumată. De exemplu, pentru Salamul de Sibiu, Bilic sugerează că o porție corectă ar trebui să fie între 30 și 50 de grame, mult mai mică decât porția de carne obișnuită.

„Atunci când le consumăm trebuie să le tăiem extrem de subțire. Porția corectă de mezeluri, pentru că de aici vine toată problema, trebuie să fie mult mai mică decât de carne. Prin afumare, prin deshidratare, pierd apa și atunci concentrează proteinele și grăsimea. Deci dacă la carne avem porție corectă de 125-150 de grame, la mezeluri, cum ar fi salamul de Sibiu, porția corectă este ca și la brânzeturi – 30-50 de grame” a precizat aceasta.

Citește și : Ce s-a schimbat în alimentația nutriționistei Mihaela Bilic după șase luni petrecute la țară: „Am constatat, cu surpriză și bucurie, că viața simplă este al naibii de frumoasă și perfect echilibrată alimentar”

Bilic a mai adăugat că, pentru cei care nu au un cuțit bun sau nu știu să taie mezelurile subțire, opțiunea de a cumpăra salamul gata feliat este ideală.

„În 100 de grame de salam sunt mai mult de 30 de felii. Deci, o felie de pâine cu patru-cinci feliuțe de salam este un deliciu. Cantitatea face diferența”, a spus nutriționista.

DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Spynews
Ramona Olaru, confesiuni dureroase despre copilăria ei! Și-a promis că nu se va întoarce niciodată în locul în care a crescut. Declarații exclusive la Viața fără filtru
Bzi.ro
Maurice Munteanu dă de pământ cu Melania Trump: „Părul prea coafat ca la concursurile de Miss din Europa de Est!“
Fanatik.ro
Dispare o companie importantă din România. Afacerea va fi vândută cu peste 270 de milioane de euro
Capital.ro
Călin Georgescu a anunțat în direct: Asta a fost finalul!
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Cum reacționează sistemul imunitar în cazul alergiilor de la veninul de albine. Descoperirile făcute de oamenii de știință
Adevarul
Profesorul Cătălin Avramescu, candidat la alegerile prezidențiale: „România ar trebui să dețină arme nucleare pentru a intimida Rusia”
wowbiz.ro
Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie
Spynews
”Un bărbat toxic nu se va schimba”. Dana Roba, mesaj tranșant pe rețelele de socializare, după despărțirea de Beniamin | FOTO
Spynews
Ea este Daria, tânăra de 19 ani care s-a stins din viață în accidentul din Craiova. Trei persoane și-au pierdut viața pe DN6: ”Am venit să luăm rămășițele” | FOTO
Evz.ro
Scandalos! Bonusuri de 500.000 de lei la pensionare, în România. Cifra este reală
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
kanald.ro
Pensiile se majorează între 100 și 400 de lei din februarie. Ce documente trebuie depuse de pensionari?
Cancan.ro
Anda Adam participă la Asia Express 2025! Cine e colegul vedetei în emisiunea de la Antena 1
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Călin Georgescu aruncă bomba. Ce funcție vizează dacă va fi interzis la prezidențiale
StirileBZI
Salariu de 500 de lei pe zi și trei mese, plus loc de cazare! Ce companie oferă aceste beneficii angajaților
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
stirilekanald.ro
Anda, găsită moartă în casă! Câinii începuseră să-i devoreze trupul neînsuflețit
substantial.ro
Crin Antonescu propune restructurări în instituțiile statului pentru a aloca resursele în educație și sănătate
MediaFlux
PENSIE va fi DIGITALĂ. Anunțul Casei de PENSII pentru TOȚI românii
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Nu stăpânești engleza și n-ai habar de securitatea aeroportuară? Poți fi șeful Aeroporturi București