Odată cu apropierea sezonului de iarnă, prețurile anvelopelor încep să crească, astfel că șoferii care și le cumpără din vară vor plăti mult mai puțin decât cei care așteaptă până în luna octombrie, de exemplu. Prețurile anvelopelor auto arată, de foarte multe ori, calitatea produselor, deoarece producătorii de anvelope de iarnă investesc foarte mult în calitatea produselor și le îmbunătățesc de la an la an.
Anvelopele de iarnă trebuie cumpărate de la un centru specializat în vânzarea și montarea acestui tip de produs, conform specialiștilor. De obicei, montajul este asigurat gratuit și se oferă o garanție, în cazul în care apar diferite probleme. Aceste lucruri nu se întâmplă, de cele mai multe ori, în cazul achizițiilor online.
O alternativă mai ieftină pentru cauciucurile noi de iarnă sunt cauciucurile reșapate, care au, evident, performanțe mai scăzute, însă pot fi utilizate pentru mașini cu performanțe reduse, sau pentru șofatul în oraș, la viteze mici.
Specialiștii sunt total împotriva cauciucurilor second-hand, iar argumentele lor sunt foarte valide. În primul rând, anvelopele second-hand sunt vechi, iar o vechime mai mare de 5 ani reprezintă o mare problemă. Cauciucurile vechi suferă la capitolele aderență, elasticitate și performanță în exploatare, iar dacă sunt prea uzate sau uzate neuniform, performanțele scad considerabil.
Citește și : Rețetă papanași. Ce să pui în aluat ca să-ți iasă mai gustoși
De foarte multe ori, cauciucurile de iarnă second-hand au mici umflături care apar în urma diferitelor șocuri. Acestea sunt periculoase și indică locurile unde anvelopa va ceda prima oară, în cazul unui nou șoc. De altfel, riscul de explozie este unul foarte ridicat și pot exista accidente grave.
Producătorii de cauciucuri care nu sunt de „brand” oferă un preț mai avantajos, însă pot exista probleme de garanție a anvelopelor. Firmele mari oferă, în general, rapiditate în cazul unor astfel de situații neprevăzute, pe când rețeaua de parteneri a producătorilor de cauciucuri ce nu sunt de brand este una mai restrânsă și imprevizibilă.
În cele din urmă, anvelopele trebuie să fie montate corect, deoarece o montare corectă sau neechilibrată poate produce vibrații la nivelul întregii mașini, care devin mai mari cu creșterea vitezei de rulare. Prețurile pentru montare de echilibrare se învârt în jurul sumei de 100 de lei.