La doar 28 de ani a decis să își ia viață! Motivul pentru care tânăra apelează la sinucidere asistată: „Nu mai pot merge în continuare”

O tânără de doar 28 de ani a ajuns în punctul în care simte că viața ei nu mai merită. Cum a ajuns sinuciderea asistată să fie „o modă” în rândul tinerilor care suferă de probleme emoționale.
Alina Costache
30 apr. 2024, 16:40
La doar 28 de ani a decis să își ia viață! Motivul pentru care tânăra apelează la sinucidere asistată: „Nu mai pot merge în continuare”
La doar 28 de ani a decis să își ia viață! Motivul pentru care tânăra apelează la sinucidere asistată: „Nu mai pot merge în continuare”

O femeie dib Olanda, în vârstă de 28 de ani, în stare fizică bună, a hotărât să opteze pentru sinuciderea asistată din cauza depresiei, autismului și tulburării borderline cu care se confruntă. Zoraya ter Beek locuiește într-un mic oraș de lângă granița cu Germania și, din cauza problemelor emoționale cu care se confruntă a luat această decizie dificilă, mai exact cea de a-și pune capăt vieții în mod legal.

Citește și: Tragedie fără margini în Călărași. O fetiță de 4 ani și bunica ei au murit după ce au mâncat macrou congelat

Pentru mulți oameni, decizia ei ar putea părea exagerată, dat fiind că are o relație solidă cu partenerul său de 40 de ani, la care este profund atașată, și iubește enorm cele două pisici ale sale. Cu toate acestea, după ce a epuizat toate resursele în lupta ei împotriva problemelor de sănătate mintală, Zoraya a fost programată pentru sinucidere asistată la începutul lunii mai, conform The Free Press.

Într-un interviu pentru The Free Press, tânăra a mărturisit: „Întotdeauna am spus foarte ferm că dacă situația nu se îmbunătățește, nu mai pot merge în continuare”.

Cazul ei evidențiază o creștere în Occident a sinuciderilor asistate ca rezultat al problemelor grave de sănătate mintală, o schimbare față de cazurile tradiționale în care eutanasia era asociată cu bolile terminale. Stef Groenewoud, expert în domeniul sănătății de la Universitatea Teologică Kampen din Țările de Jos, și-a exprimat preocuparea în legătură cu această tendință.

„Văd fenomenul în special la tinerii cu tulburări psihice, unde medicii par să renunțe la ei mai ușor decât înainte”, a declarat Stef Groenewoud.

Procesul de eutanasie al lui Ter Beek a fost organizat cu atenție. Ea va fi adormită de un medic înainte de a i se administra un medicament care îi va opri inima. Iubitul ei va fi prezent pe tot parcursul procedurii, care va avea loc în sufrageria casei lor. Gândindu-se la apropiata ei moarte, Zoraya ter Beek a mărturisit că, deși aceasta a fost decizia ei, se simte neliniștită.

„Mi-e puțin frică să mor, pentru că este o necunoscută totală. Nu știm cu adevărat ce urmează… Sau nu e nimic? Aceasta este partea înfricoșătoare”, a spus ea.

Începând cu anul 2001, Țările de Jos au legalizat sinuciderile asistate, iar de atunci au înregistrat o creștere semnificativă a cazurilor de eutanasie. În anul 2022, au fost consemnate 8.720 de decese prin eutanasie, reprezentând aproximativ 5% din totalul de decese din țară. Într-un eveniment remarcabil, în luna februarie, fostul prim-ministru olandez Dries van Agt, în vârstă de 93 de ani, și soția sa au ales să moară prin eutanasie, ținându-se de mână. În contextul acestor evenimente, Ter Beek a postat un mesaj pe Twitter exprimându-și recunoștința pentru înțelegerea și sprijinul celor care sunt dispuși să învețe din experiențele sale. De asemenea, a anunțat că își va închide toate conturile de pe rețelele sociale înainte de data programată pentru eutanasiere.

Citește și: Florin Piersic este la Terapie Intensivă după intervenţia chirurgicală de urgenţă suferită la nivelul genunchiului. Maestrul ar putea fi transferat la Viena

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
De unde provine, de fapt, cuvântul ”mulțumesc” și cum a ajuns în limba română. Și tu îl folosești zilnic, dar nu știi asta
Capital.ro
Se schimbă banii. Când se înlocuiesc toate bancnotele
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Cine sunt românii care vor arăta buletinele, de azi. A intrat în vigoare noua lege
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Desert de-ți lasă gura apă. Plăcintă cu cireșe și migdale
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Se schimbă banii în Europa. Anunțul BNR pentru cei care preferă bani cash
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Petrolier răsturnat și scufundat în largul coastelor din Manila: Un membru al echipajului dispărut, autoritățile încearcă să oprească scurgerea de petrol
MediaFlux
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!