În România, la fiecare 5 ore moare un copil cu vârsta mai mică de un an. Avem cea mai mare rată a mortalității infantile din Uniunea Europeană – 8,8‰, comparativ cu 3,7‰, media UE. Însă pentru Salvați Copiii România obiectivele nu rămân doar cifre, ci se transformă în realitate. Prin programul Fiecare Copil Contează, Asociaţia doreşte să reducă mortalitatea infantilă și îmbunătățirea sănătăţii și calitatea vieții copiilor români cu vârste cuprinse între 0–5 ani.
Începând din 2010, Salvați Copiii România a reușit să doteze 58 de maternități cu echipamente performate necesare supraviețuirii copiilor născuți prematur sau cu greutate mică la naștere, ajutând astfel 18.000 de nou-născuți să trăiască anual. De asemenea, au continuat programul de suport în mediul rural şi au oferit servicii gratuite în 31 comunităţi, oferind suport pentru 20.800 de mame și copiii acestora.
Copiii născuți prematur au mari şanse să supravieţuiască, dacă beneficiază de îngrijire corespunzătoare în perioada intrauterină şi de echipamente performante imediat după naştere. Fiecare zi este o luptă pentru ei. O luptă pentru care puterile lor sunt încă prea mărunte. Au nevoie de susținători în lupta lor pentru viață. Este momentul să ne implicăm cu toții pentru dreptul la viață al copiilor.
Redirecționează 2% din impozitul pe venit către Salvați Copiii România!
Descarcă Formularul 230
Descarcă Formularul 200
De ce să redirecționezi 2%?
Este gratuit! Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donaţie privată şi nu te costă nimic. În cazul în care nu redirecţionezi aceşti 2%, banii rămân statului.
Unde vor merge banii tăi?
Toate fondurile strânse prin campania de redirecționare a 2% le vom folosi pentru dotarea maternităților cu echipamente medicale pentru nou-născuți și pentru programul de suport parental în mediul rural.
Cum trebuie să procedezi?
Descarcă Formularul 230 (dacă în anul 2015 ai realizat venituri din salarii şi asimilate acestora) sau Formularul 200 (dacă în anul 2015 a obţinut venituri din alte surse – activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor etc.).
Completează formularul de mână, cu majuscule. Nu este necesară specificarea sumei (instituţia fiscală o va calcula şi o va vira conform legii) şi nici ataşarea Fişei Fiscale.
Trimite formularul completat direct la registratura administraţiei financiare de care aparţii sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, până la data de 25 mai 2016.
Dacă ai nevoie de ajutor, trimite un mesaj la adresa [email protected].