Potrivit şefului Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog (BCCOA) Alba Iulia, comisarul-şef Traian Berbeceanu, opt persoane au primit mandate de arestare preventivă pentru constituire de grup infracţional organizat şi trafic şi alte operaţiuni cu substanţe psihoactive.
„Cei opt au primit, vineri seară, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, iar o altă persoană implicată a primit mandat de arestare în lipsă. Cei prezenţi au fost duşi în arest şi pot face recurs în 48 de ore”, a afirmat Berbeceanu.
Un laborator clandestin în care se preparau substanţe psihoactive a fost descoperit de poliţişti, joi, la Cluj-Napoca, fiind găsite 20 de kilograme de etnobotanice în stare brută, 4.000 de plicuri de substanţe preparate şi importante sume de bani, 16 persoane fiind duse la audieri în acest caz.
Potrivit comisarului-şef Traian Berbeceanu, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog (BCCOA) Alba Iulia, poliţiştii şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Hunedoara au destructurat o grupare infracţională specializată în traficul cu substanţe psihoactive (etnobotanice).
În acest caz au fost făcute zece percheziţii – trei în judeţul Hunedoara, în Valea Jiului, şase în judeţul Cluj şi una în Sălaj, iar 16 persoane au fost ridicate pentru audieri.
În timpul percheziţiilor în municipiul Cluj-Napoca a fost descoperit un laborator clandestin în care se preparau substanţe psihoactive, dar şi 20 de kilograme de etnobotanice în stare brută, 4.000 de plicuri de substanţe preparate şi importante sume de bani, preciza Berbeceanu.
Potrivit acestuia, etnobotanicele erau importate în stare brută din Spania şi Germania şi aduse în ţară printr-o firmă de curierat, erau preparate în laborator, porţionate şi reambalate în pliculeţe.
Gruparea infracţională distribuia plicurile cu etnobotanice în 20 de judeţe, prin dealeri locali, un plic fiind vândut cu sume între 25 şi 45 de lei.
În urma audierilor, opt persoane au fost reţinute joi seară.