Lămâia conține vitamina C, magneziu și potasiu care contribuie semnificativ la echilibrarea PH-ului pielii. Datorită acestor proprietăţi, lămâia poate fi folosită în loc de antiperspirant.
Citeşte şi Utilizări ale lămâii în gospodărie
Mai mult, lămâia poate fi folosită şi la înlăturarea acneei şi a petelor de pe piele. Tot ce trebuie să faceţi este să amestecaţi miere cu zeama de la lămâie, apoi vă daţi cu această compoziţie pe faţă. Lăsaţi să acţioneze o jumătate de oră, apoi clătiţi-vă faţa cu apă.
Consumul de lămâie ajută la tratarea infecţiilor gâtului, indigestiei, constipaţiei, problemelor dentare, febrei, hemoragiilor interne, reumatismului, arsurilor, excesului de greutate, problemelor părului, tulburărilor respiratorii, holerei şi hipertensiunii arteriale. Mai mult, lămâia contribuie la întărirea sistemului imunitar şi are o importanţă deosebită în terapia bolilor stomacului. Aceasta ajută nu doar la purificarea sângelui, ci ajută organismul să lupte şi împotriva bolilor.
Pe lângă faptul că este foarte răcoritor, sucul de lămâie este şi util pentru tratarea pietrelor la rinichi, accidentelor vasculare cerebrale, tratamentul bolilor cardiovasculare şi reducerea temperaturii corpului.
Citeşte şi TRUCUL verii! Ce se întâmplă dacă aplici lămâie cu zahăr pe faţă