Ninsori și viscol puternic în mai multe județe. Drumarii au acționat non stop însă din cauza vântului puternic care aduce zăpada din nou pe carosabil, munca lor pare în zadar. De altfel au și fost zeci de mașini blocate mai multe ore în nămeți.
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că luni două drumuri naționale sunt închise din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Este vorba despre:
– DN 22 Râmnicu Sărat, județul Buzău – limita cu județul Brăila;
– DN 23B Măicănești – Ciorăști, județul Vrancea.
Traficul este restricționat (autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone) pe două drumuri naționale din Buzău și Brăila:
– DN 22 limită județul Buzău – municipiul Brăila;
– DN 2B municipiul Brăila – municipiul Buzău.
Trafic restricționat (autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone):
– DN 2C Costești, județul Buzău – limită cu județul Ialomița.
Sunt semnalate precipitații izolate sub formă de ninsoare pe raza județelor Botoșani, Brașov, Covasna, Iași, Neamț și Prahova și pe Autostrada A1 Sibiu – Deva, pe tronsonul km 225 – 238 (Boița – Sibiu), fără probleme privind siguranța traficului.
Pe autostrăzile A1 București – Pitești, Autostrada A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești, A4 Ovidiu – Agigea, se circulă pe un carosabil uscat, fără precipitații.
Sunt oprite manevrele în toate porturile de la Marea Neagră.
Citește și: PROGNOZA METEO. Episodul de iarnă severă se prelungeşte. Vântul puternic amplifică senzaţia de frig
Se circulă în condiții de iarnă în județele Suceava, Botoșani, Neamț și Bacău, unde carosabilul se prezintă acoperit cu sectoare de zăpadă frământată în strat de până la 3 cm, cauzat în special de viscolul la sol.
Până în seara zilei de 06 februarie a.c. sunt în vigoare avertizări meteorologice Cod Galben de intensificări ale vântului, cu perioade cu transport de zăpadă în jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea, pecum și de viscol în Carpații Meridionali și Orientali.
Treizeci de turiști, aflați la o pensiune din Păltiniș, din apropiere de Șanta, au fost evacuați, duminică seara, din stațiune de către pompieri, salvamontiști și jandarmi. Aceștia au fost transportați în Sibiu.
De asemenea, toți turiștii au fost coborâți de la Cabana Capra, unde au rămas numai angajații, iar salvatorii încearcă să ajungă la ei. Mașinile turiștilor sunt sub nămeți.
Salvamontiștii au scos câinii să caute oamenii în zăpadă, speriați de avalanșe. Totul după ce 60 de turiști au fost în pericol în urma celei mai puternice avalanșe produse în țara noastră în ultimii 20 de ani. Cabana Capra din Munții Făgăraș a fost distrusă de avalanșă, iar mașinile turiștilor pur și simplu au fost îngropate în zăpadă.
La Rânca nămeții sunt de 2 metri, iar temperaturile au scăzut la -15 grade.