Lanțul rusesc care a dat lovitura pe piața din România. A strâns venituri de peste 20 de milioane de euro în ultimii ani

Lanțul rusesc de magazine Berezka face bani frumoși din afacerile derulate în România. În 2023, a raportat venituri de 5,7 milioane de euro.
Filip Stan
01 sept. 2024, 15:12
Lanțul rusesc care a dat lovitura pe piața din România. A strâns venituri de peste 20 de milioane de euro în ultimii ani

Berezka se dezvoltă de la an la an în România, în ciuda războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. Veniturile din 2023 au fost cu 1,5 milioane mai mari decât în 2021.

Arseni Bulakov, proprietarul Berezka, a plecat din Rusia în 2009, dând vina pe Vladimir Putin și tirania cu care îi distruge țara natală. A plecat de acolo împreună cu familia și s-a stabilit în Bulgaria, la Varna. A început să dezvolte rețeaua de comerț cu amănuntul, iar din 2014 a pătruns cu afacerea sa și în România.

Citește și Cele cinci greșeli identificate la recalcularea pensiilor. Anunțul făcut de Casa Națională de Pensii

Lanțul rusesc Berezka are 13 magazine în România în prezent, iar 11 dintre ele sunt în București. Celelalte două sunt în Brașov și Ploiești. Potrivit datelor depuse de companie la Ministerul Finanțelor, Berezka are 40 de angajați în România, iar lanțul comercial vinde exclusiv produse aduse din străinătate.

„Cele mai căutate la noi sunt produsele din pește și preparatele din bucătăria proprie: salate, chifteluțe, clătite sau plăcinte. Mă bucur nespus că piața produselor tradiționale din diferite țări a crescut. Asta nu înseamnă că cele românești nu sunt dorite. Oamenii au început să călătorească mai mult și doresc diversificare”, a declarat, pentru Libertatea, Natalia Frol, directorul companiei din România.

Veniturile societății rusești au crescut constant în ultimii ani. În 2018 firma a avut venituri de 2,6 milioane de euro. Comparativ, în ultimul an declarat fiscal, 2023, compania a înregistrat, la același capitol, 5,7 milioane de euro. Cum au evoluat veniturile companiei în ultimii ani 2018: 2,6 milioane euro 2019: 2,9 milioane euro 2020: 3,5 milioane euro 2021: 4,2 milioane euro 2022: 4,8 milioane euro 2023: 5,7 milioane euro.

În total, în ultimii șase ani de când se află pe piața din România, firma rusească a adunat venituri de 23,7 milioane de euro.  „Am început să importăm din ce în ce mai puțin din Rusia”. Totuși, în ciuda veniturilor din 2023, proprietarul firmei spune că sunt pe pierdere cu 540.000 de euro. „Am avut cheltuieli și investiții destul de mari în firmă”, afirmă compania.

„Anul 2022 a fost mai greu. A trebuit să facem reorganizarea gamei de produse, să facem rebranding și să deschidem propria bucătărie. În următorul an am creat multe locuri de muncă și pentru refugiați (n.r. – ucraineni). Putem spune că ne susținem reciproc”.

Citește și S-a ales praful de afacerile familiei lui Dumitru Buzatu, după problemele cu legea ale fostului președinte al CJ Vaslui. Fiul său și secretara s-au ocupat de ele

Spynews
Obiectul cu care a fost înmormântată prințesa Diana. Avea o semnificație specială pentru ea
Bzi.ro
Denisa Nechifor a făcut spectacol la piscină, în costum de baie! Cum se păstrează focoasa brunetă, la 40 de ani
Fanatik.ro
Planta care îți poate aduce un profit de peste 15 mii de euro. Se seamănă în orice perioadă a anului și n-are nevoie de apă multă
Capital.ro
Veste tristă despre Bruce Willis. Fiica actorului a anunțat acum
Playtech.ro
ȘOCANT! Cât de schimbată este Eliza Iliescu. Aproape de nerecunoscut
DailyBusiness
Guvernul dă lovitura. Schimbare radicală în toate magazinele din România
Adevarul
Tot ce trebuie să știi despre noua lege a pensiilor. Principalele modificări care intră în vigoare la 1 septembrie 2024
Spynews
Irinel Columbeanu, abandonat în azil! Afaceristul ar fi fost părăsit de prietenii lui și trece prin clipe grele
Spynews
Dulce împăcare! Dana Roba este din nou împreună cu Beniamin! Nu au rezistat prea mult timp unul fără celălalt / FOTO
Evz.ro
Cum puteți păstra cartofii în casă fără să încolțească. O metodă ingenioasă și foarte ieftină
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Jordan Chiles, imagini incendiare, în bikini, în plin scandal cu medalia Anei Bărbosu
wowbiz.ro
ULTIMA ORĂ! Fostul preot Visarion Alexa, condamnat la închisoare!
Cancan.ro
Îți mai aduci aminte de Simona Amânar, gimnasta care făcea furori în anii ’90? Abia o recunoști acum
Playsport.ro
Apariție interzisă la propria nuntă?! Prea fierbinte! Cum s-a îmbrăcat "Perla Banatului" la cununia cu Marius Constantin
kanald.ro
Incendiu masiv de vegetație în județul Argeș: Mai multe case au luat foc, iar un localnic a avut nevoie de intervenția medicilor
Capital.ro
Toți șoferii vor fi prinși. Se introduce sistemul e-SIGUR în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Ion Țiriac, discurs-manifest după ce primarul Daniel Băluță a inaugurat patinoarul de 10.000.000 de euro din sectorul 4! „M-am întâlnit cu domnul David Popovici și mi-a zis asta”
stirilekanald.ro
Ce s-a întâmplat cu Luiza Melencu. Cutremur în cazul Caracal! Bunicul fetei aruncă bomba
substantial.ro
Mircea Lucescu revine ca selecționer al echipei naționale de fotbal
MediaFlux
ERORI în deciziile de recalculare a pensiilor. Simona Bucura-Oprescu anunță CE TREBUIE SĂ FACĂ PENSIONARII
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...