Profesori din cinci şcoli din municipiul Arad au declarat, marţi, pentru Mediafax, că în ultimele două săptămâni o parte din laptele primit de către elevi prin programul „Lapte şi corn” nu era comestibil, având un gust puternic amar.
„Laptele era stricat, cu un aspect neobişnuit, ca şi apa cu var. Era tulbure, iar gustul chimic, puternic amar. Jumătate dintre elevii din clasa mea au aruncat laptele, iar când l-am gustat, am avut impresia că beau un colorant”, a spus o profesoară de la Colegiul Naţional „Vasile Goldiş”.
„Două zile la rând s-a adus lapte stricat în şcoală şi am sunat la Protecţia Consumatorului pentru că nu este admisibil să ne jucăm cu sănătatea unor copii”, a spus un alt dascăl de la Şcoala Generală „Mihai Eminescu”.
Contactat de Mediafax, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Arad, Gheorghe Iancu, a spus că au fost retrase două loturi de lapte neconform.
„Este vorba despre un lot de 16.400 de porţii şi un al doilea de 16.000 de porţii. Au fost prelevate probe pentru stabilirea parametrilor acestui produs şi se face un control în depozitele producătorului din judeţul Timiş”, a declarat Iancu.
În Arad, firma care a câştigat licitaţia pentru distribuirea laptelui este Zad Tiara, din municipiu. Administratorul firmei, Dana Blaga, a precizat că laptele este produs de o altă firmă, SC Simultan SRL, din Timiş.
„Nu ştim ce este în neregulă cu acest lapte, care are un gust foarte amar, pentru că producătorul este o altă firmă, noi fiind doar distribuitorul. Au fost probleme doar cu o parte din cantitatea distribuită. Aşteptăm rezultatele analizelor pentru a ne lămuri”, a declarat sursa citată.
În judeţul Arad sunt distribuite zilnic în şcoli aproximativ 44.000 de cutii de lapte.
Distribuirea laptelui în şcolile din Arad a început cu o întârziere de aproape trei săptămâni, elevii arădeni beneficiind de această gustare abia din 10 octombrie, din cauza procedurilor de licitare întârziate. Contractul a fost câştigat de firma Zad Tiara SRL Arad, valoarea acestuia fiind de 4,3 milioane de lei fără TVA.
Citeşte şi 100.000 de elevi din mai multe judeţe nu primesc laptele şi cornul