LARISA IORDACHE, medalie de argint la CAMPIONATELE MONDIALE DE GIMNASTICĂ

LARISA IORDACHE a adus României prima medalie la Campionatele Mondiale de gimnastică din China. Din 2007, ţara noastră nu a mai obţinut o astfel de performanţă la Mondiale. 
Romania TV
10 oct. 2014, 12:55
LARISA IORDACHE, medalie de argint la CAMPIONATELE MONDIALE DE GIMNASTICĂ

Larisa Iordache a obţinut medalie de argint în proba de individual compus de la Mondialele de gimnastică. Larisa Iordachea început bine finala de la individual compus, cu 15.066 la sărituri. Românca a avut o evoluţie aproape perfectă la bârnă, prezentând elemente de mare dificultate, dar a pierdut aurul în faţa campioanei en-titre, americanca Simone Biles.

Rezultatul este unul deosebit, în condiţiile în care nicio gimnastă din ţară nu a mai urcat pe podiumul mondial al acestei probe din 2007. În acel an, la Stuttgart, Steliana Nistor termina în spatele unei alte americance, Shawn Johnson. Acum, Larisa a încheiat concursul după Simone Biles.

În istoria probei, doar cinci gimnaste au obţinut argintul mondial: Gina Gogean, Lavinia Miloşovici, Simona Amânar şi Steliana Nistor. Titlul mondial absolut a fost obţinut de două reprezentante, Aurelia Dobre şi Maria Olaru.

Larisa Iordache, Piciul pentru lumea gimnasticii, şi-a sărbătorit majoratul anul acesta, inclusiv în plan sportiv, după ce, născută în 1996, pe 19 iunie, la Bucureşti, a marcat vârsta maturităţii printr-un aur european, cu echipa, la Sofia (unde a obţinut şi medalia de bronz la sărituri, a 11-a medalie europeană de până acum în cariera sa, dintre care 5 de aur) şi, mai ales, prin titlul de vicecampioană mondială absolută, vineri, la Nanning, în China, unde a obţinut un spectaculos loc secund în concursul individual compus. 

Componentă încă de la debut a clubului sportiv Dinamo Bucureşti, unde a ales gimnastica la 5 ani, în detrimentul baletului, dar componentă precoce a lotului naţional de la Deva, Larisa Iordache a obţinut succese notabile încă de la debutul internaţional, devenind campioană europeană de junioare în 2010, la Birmingham, unde a cucerit şi aurul la sol, precum şi argint pe echipe şi la bârnă. 

Ca senioară, palmaresul ei, care, datorită vârstei, se poate spune că are încă rubrici ce urmează să fie completate, figurează şi medalia de bronz cu echipa la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, an în care a obţinut primul ei titlu european pentru această categorie de vârstă, la Bruxelles, urmat de altul, la sol, pentru ca în 2013 să urce pe prima treaptă a podiumului continental la bârnă, la CE individuale de la Moscova, în 2014 completându-şi panoplia europeană la Sofia. Pe lângă aceste titluri, Larisa Iordache are şi alte 5 medalii europene, toate de argint, precum şi 10 medalii (7 de aur şi 3 de argint) la Cupa Mondială.

Lidera actuală a echipei feminine a României, câştigătoare a unei medalii mondiale la individual compus pentru ţara noastră după 7 ani (de altfel, în palmaresul de sute de medalii olimpice, mondiale şi europene al României nu figurează decât 2 titluri supreme absolute, Aurelia Dobre în 1987 şi Maria Olaru, în 1999), are însă mari şanse să adauge alte trofee duminică, la Nanning, în finalele la bârnă şi sol, unde a obţinut calificarea, la ambele, cu a doua notă. 

Echipa feminină de gimnastică a României s-a clasat, miercuri, pe locul 4 la Campionatul Mondial de la Nanning (China), medalile fiind câştigate de SUA (aur), China (argint) şi Rusia (bronz).

Primele 24 de echipe clasate în calificări, printre care şi România, se vor califica la CM din 2015, de la Glasgow, de unde primele opt clasate vor obţine calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016. Echipele clasate pe locurile 9-16 la CM de anul viitor vor participa la o competiţie preolimpică din care primele patru clasate vor obţine „biletele” pentru Rio.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Localitățile din România care au fost șterse de pe hartă. Aveau nume bizare și stârneau amuzamentul tuturor. Ce s-a întâmplat cu oamenii care locuiau acolo
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Bătaie între Harry și William. Până unde s-a ajuns
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
De ce și-a plimbat bărbatul iubita moartă cu căruciorul, vineri seara, în Sectorul 5. Ce le-a spus polițiștilor că s-ar fi întâmplat cu ea, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
MUNCITOR DIN BISTRIȚA-NĂSĂUD PRINS ÎN FLAGRANT DISTRUGÂND O CAMERĂ DE SUPRAVEGHERE PE ȘANTIER
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE! JOE BIDEN a CONFIRMAT OFICIAL
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'