Lasconi, ironii la adresa lui Mircea Geoană: E uşor să-l scoţi pe domnul Geoană din PSD, e greu să scoţi PSD-ul din domnul Geoană

Elena Lasconi l-a ironizat şi pe preşedintele Klaus Iohannis în urma demersului PNL de a modifica legislaţia în aşa fel încât şeful statului să poată candida pe lista PNL. 
Filip Stan
18 sept. 2024, 23:21
Lasconi, ironii la adresa lui Mircea Geoană: E uşor să-l scoţi pe domnul Geoană din PSD, e greu să scoţi PSD-ul din domnul Geoană

Preşedintele USR, Elena Lasconi, îl ironizează pe Mircea Geoană, aflat pe al doilea loc în preferinţele electoratului conform unui sondaj de opinie comandat de USR, sondaj care îl plasează pe Marcel Ciolacu pe primul loc şi arată că Elena Lasconi se află pe locul al treilea. ”E uşor să-l scoţi pe domnul Geoană din PSD, e greu să scoţi PSD-ul din domnul Geoană”, afirmă Lasconi. Elena Lasconi s-a arătat convinsă, într-un interviu acordat, miercuri seară, postului Euronews România, că va intra în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. ”Scenariul pe care îl am eu în minte este că voi fi preşedintele României şi pentru asta lupt”, a afirmat Lasconi.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, despre proiectul PNL: Klaus Iohannis are o experienţă care nu se iroseşte, trebuie valorificată

Întrebată cum îl va depăşi pe Mircea Geoană în preferinţele electoratului, în condiţiile în care chiar un sondaj comandat de USR arată că acesta o surclasează în ceea ce priveşte intenţia de vot, Lasconi a explicat că ”probabil” cei care au răspuns chestionarelor au uitat că Mircea Geoană a fost cel mai longeviv preşedinte al PSD. În acest context, preşedintele USR l-a ironizează pe fostul lider al PSD.

”E uşor să-l scoţi pe domnul Geoană din PSD, e greu să scoţi PSD-ul din domnul Geoană. Este un candidat PSD-ist. (…) Mircea Geoană este un candidat PSD”, a susţinut Lasconi.

Elena Lasconi: Este lung drumul de la NATO la lista de senatori ai PNL. E exagerat de lung drumul şi de la un post călduţ undeva la nivelul Uniunii Europene la această listă de senatori

Candidatul USR pentru funcţia de preşedinte al României, Elena Lasconi, îl ironizează şi îl critică dur pe Klaus Iohannis în urma demersului PNL de adoptare a unui act normativ care să-i permită acestuia să candideze pentru un post de senator. ”Este lung drumul de la NATO la lista de senatori ai PNL. E exagerat de lung drumul şi de la un post călduţ undeva la nivelul Uniunii Europene la această listă de senatori”, spune Lasconi, care susţine că Iohannis nu a reuşit să obţină un post la nivel internaţional pentru că ”este perceput ca leneş, e un politician foarte slab”.

Elena Lasconi l-a ironizat pe preşedintele Klaus Iohannis în urma demersului PNL de a modifica legislaţia în aşa fel încât şeful statului să poată candida pe lista PNL.

”Este lung drumul de la NATO la lista de senatori ai PNL. E exagerat de lung drumul şi de la un post călduţ undeva la nivelul Uniunii Europene la această listă de senatori, mi-a plăcut un titlu pe care l-am citit astăzi, scris de un jurnalist – şi îl felicit pe această cale – că acest preşedinte, Klaus Iohannis, este un preşedinte cerşetor. Nu a reuşit să obţină niciunul dintre posturile pe care şi le visa tocmai pentru că, la nivel internaţional, este perceput ca leneş, e un politician foarte slab, ca să fiu elegantă i-aş spune mediocru, şi nu a mai reuşit să obţină nimic. Şi atunci s-a gândit ce-ar fi să mai încerce puţin, deşi 9 din 10 români nu îl plac pe Klaus Iohannis, pentru că zece ani nu a existat”, a afirmat Elena Lasconi, miercuri seară, la Euronews România.

Liderul USR l-a criticat pe şeful statului pe motiv că în al doilea mandat nu a mers niciodată în Parlament, nu ”s-a bătut pentru nimic”, însă, în schimb, a călătorit cu avioane de lux.

”Nu este normal ce se întâmplă şi dacă PSD, că înţeleg din sursele pe care le aveţi că PSD ar susţine o asemenea lege, deşi mi se pare flagrant să ai o lege care să îi avantajeze pe unii candidaţi când mai sunt două luni până la alegeri, este absolut incredibil ce se întâmplă, dar nu mai au simţul normalităţii politicienii care ne reprezintă. Dacă PSD susţine asta, de fapt, o să demonstreze că au fost mereu în cârdăşie cu PNL”, a adăugat Lasconi.

Ea e de părere că Iohannis îşi doreşte beneficiile unui demnitar. Lasconi a spus că nu l-a întâlnit niciodată pe preşedintele Iohannis şi nici nu îşi doreşte.

”De la fiecare preşedinte am încercat să iau ce e mai bun, dar de la Klaus Iohannis nu am ce să iau”, a argumentat candidatul USR.

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a declarat, miercuri, că informaţia momentului este că Partidul Naţional Liberal a înregistrat în procedură legislativă o modificare a legii care prevede că preşedintele în funcţie, aflat în ultimele trei luni de mandat, poate candida ca şi independent pe lista unui partid sau unei alianţe. PNL a depus miercuri, la Senat, acest proiectul de lege. În cazul în care este ales senator sau deputat, presedintele României este obligat ca, după validare, să opteze între calitatea de senator sau deputat şi aceea de preşedinte.

Lasconi: Primul lucru pe care o să-l fac, atunci când voi ajunge la Cotroceni, voi face publice toate cifrele şi toate cheltuielile pe care le-a făcut Administraţia Prezidenţială. Voi tăia foarte mult din bugetul pe care-l are la dispoziţie

Preşedintele USR şi candidatul formaţiunii pentru funcţia supremă în stat, Elena Lasconi, afirmă că primul lucru pe care îl va face dacă va deveni preşedinte al României va fi să facă publice toate cheltuielile pe care le-a făcut Administraţia Prezidenţială. ”Vă asigur de acum că voi tăia foarte mult din bugetul pe care-l are la dispoziţie”, anunţă Lasconi.

EXCLUSIV George Simion, despre posibilitatea ca Iohannis să candideze la Senat: „Peste cadavrul meu, mă leg cu lanţuri de tribuna Parlamentului. Nu a prins funcţie nici la NATO, nici la UE, nici la FIFA sau UEFA”

”Mie nu mi se pare ieşit din comun ca tu, ca preşedinte, să poţi să călătoreşti şi cu o aeronavă cu care călătoreşte orice om, mai ales dacă vorbim de deplasări în Republica Moldova, de exemplu, ai putea să mergi chiar şi cu maşina. (…) În primul rând, trebuie să vedem ce oferte există pe piaţă pentru deplasările mai lungi, eu nu vorbesc despre cele în ţări apropiate sau deplasări în ţară. Dar primul lucru pe care o să-l fac, atunci când voi ajunge la Cotroceni, voi face publice toate cifrele şi toate cheltuielile pe care le-a făcut Administraţia Prezidenţială şi pentru ce anume şi vă asigur de acum că voi tăia foarte mult din bugetul pe care-l are la dispoziţie”, a declarat candidatul USR la preşedinţia României, Elena Lasconi, la Euronews România, miercuri seară.

Întrebată dacă ia în considerare cumpărarea unei aeronave pentru călătoriile demnitarilor, Lasconi a răspuns: ”Nu ştiu dacă ne permitem. Aşa, e foarte frumos să visezi, eu nu ştiu dacă ne permitem, pentru că noi suntem îndatoraţi până peste cap la dobânzi foarte mari şi plătim inclusiv pensii din aceste credite”.

DailyBusiness
Prețul argintului a luat-o RAZNA! A ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Sore a slăbit renunțând la un singur aliment! Cântăreața este foarte sexy acum!
Fanatik.ro
Acestea sunt ouăle care au rupt supermarketurile din România. Sunt aduse din Ucraina și au un preț ireal de mic
Capital.ro
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
Playtech.ro
Fiica Biancăi Drăgușanu, uluitor ce transformare! Doamne cât de schimbată e Sofia
DailyBusiness
Investiții de MILIOANE de euro pentru modernizarea spitalelor. Ce a anunțat Adrian Câciu
Adevarul
Planeta Maimuțelor devine realitate: Un cimpanzeu celebru a măcelărit un bebeluș după ce l-a smuls din brațele mamei
wowbiz.ro
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Trucuri pentru curățat husa de la telefon. Cum devine impecabilă
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
„Abia putea respira” A condus 20 de km sub șoc anafilactic pentru a-și salva viața. Un bărbat de 80 de ani din Suceava a ajuns în ultima clipă la spital, de unul singur
Cancan.ro
Vlad Gherman rupe tăcerea, la 3 luni după nuntă! De ce nu se înțelege cu Oana Moșneagu: 'Nu poate să stea locului!' 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Ea e fosta campioană româncă de la Roland Garros care s-a lăsat de tenis pentru a deveni chirurg la Floreasca! The Sun i-a prezentat povestea în detaliu
Capital.ro
Elena Udrea e în culmea fericirii! Anunț minunat despre ieșirea din închisoare
StirileBZI
Pungile de plastic vor fi interzise! De când se va aplica decizia
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică
substantial.ro
Melania Trump susține că democrații și presa au alimentat tentativele de asasinat asupra soțului ei
MediaFlux
Românii care STAU la BLOC riscă AMENZI! REGULA esențială care NU trebuie ÎNCĂLCATĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Institutul Pasteur, o instituție de cercetare în declin: de la pionierat în Europa la doi angajați și pierderi financiare majore