„M-am prezentat. Ştiţi că nu pot să fac comentarii. Mulţumesc. Nu pot să comentez niciuna dintre obligaţiile şi interdicţiile care mi-au fost puse”, le-a spus Laura Codruţa Kovesi jurnaliştilor care au aşteptat-o la ieşirea din sediul Secţiei 18 Poliţie.
Întrebată unde va lucra, având în vedere că nu mai poate activa în Parchetul General, Kovesi a spus că va lucra în continuare în Ministerul Public.
Întrebată ce crede despre declaraţiile precum că s-au diminuat şansele ei de a prelua şefia Parchetului European, Kovesi a răspuns: „Vom vedea, nu pot să comentez. Nu ştiu ce se va avea în vedere atunci când se va negocia, vom vedea care va fi decizia, vom vedea cât de mult au fost influenţate negocierile de evenimentele din ultima perioadă, e greu să spunem de acum ce se va întâmpla”.
Procurorii de la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) au anunţat că fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, ea având şapte interdicţii, printre care obligaţia de a nu părăsi ţara fără încuviinţarea procurorului de caz, să nu vorbească cu presa despre dosarul său şi să nu activeze ca procuror la Parchetul General.
Și tot astăzi, luni, 1 aprilie, CSM ar putea decide care va fi noul loc de muncă al Laurei Codruţa Kovesi în condiţiile în care procurorii i-au interzis să mai lucreze la Parchetul General.
Urmează mai apoi joi o nouă rundă de negocieri între Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene cu privire la funcția de procuror-șef european.