Laura Codruţa Kovesi, vizită în Ucraina. Ce a discutat şeful Parchetului European cu anchetatorii ucraineni

Procurorul-şef european Laura Codruţa Kovesi şi procurorul european Juraj Novocky s-au întâlnit, vineri, în Ucraina, cu procurorul general ucrainean Iryna Venediktova, în contextul în care armata rusă continuă bombardamentele.
Filip Stan
18 mart. 2022, 17:00
Laura Codruţa Kovesi, vizită în Ucraina. Ce a discutat şeful Parchetului European cu anchetatorii ucraineni

Laura Codruţa Kovesi şi autorităţile ucrainene au convenit asupra cooperări privind protejarea intereselor financiare ale UE și Ucrainei, se arată într-un comunicat al Parchetului European.

„Căutarea, arestarea și confiscarea bunurilor criminalilor de război” va fi unul dintre obiective, a anunțat procurorul general din Ucraina, pe Facebook.

Şeful Parchetului a reiterat că investigaţiile privind crimele de război şi crimele împotriva umanităţii vor fi „esenţiale”.

„Investigațiile dumneavoastră privind crimele de război și crimele împotriva umanității comise în Ucraina vor fi esențiale pentru a pune în mișcare roțile justiției internaționale și pentru a permite începerea procesului de vindecare a națiunilor ucrainene și ruse.

Întreaga lume este martoră la suferința, disperarea și distrugerea pe care războiul lansat de Federația Rusă împotriva Ucrainei le provoacă milioanelor de compatrioți ai voștri. Suntem mișcați de exemplul dumneavoastră, de hotărârea parchetului ucrainean de a continua să lucreze sub asediu, bombardat, în pragul anihilării”, a transmis Laura Codruța Kovesi după întrevedere.

Citeşte şi: Veşti bune pentru români! Preţurile la energie şi gaze rămân plafonate încă un an de zile. Anunţul făcut de ministrul Virgil Popescu!

În urma discuțiilor dintre Laura Kovesi, procurorul european Juraj Novocky și procurorul general ucrainean Iryna Venediktova, s-a stabilit un mecanism de cooperare pentru a proteja interesele financiare ale UE și ale Ucrainei, prin demararea de anchete și urmăriri penale, potrivit Libertatea.

De asemenea, vor fi aduși în fața justiției „fără întârzieri nejustificate toți suspecții sau cei acuzați de infracțiuni împotriva bugetului UE”, se precizează în comunicatul Parchetului European (EPPO).

La rândul ei, procurorul general ucrainean, Iryna Venediktova, a afirmat, într-o postare pe Facebook, că Laura Kovesi „a venit să ne sprijine în Ucraina” și că românca este „primul dintre oficialii Uniunii Europene care vizitează Ucraina într-o perioadă dificilă, de război”.

Procurorul general ucrainean a precizat că obiectivul cooperării este „căutarea, arestarea și confiscarea bunurilor criminalilor de război”.

„S-a discutat despre interacțiunea Parchetului UE cu grupul operativ al Procuraturii Generale pentru căutarea, arestarea și confiscarea bunurilor criminalilor de război. Trebuie să găsim tot ce aparține celor care lansează rachete și susțin uciderea în masă a civililor. Proprietatea lor va merge la reconstruirea statului și la compensarea pierderilor pentru fiecare ucrainean”, a spus Venediktova.

„Am primit sprijin incontestabil de la Laura Kovesi și sunt sigură că împreună vom avea succes. Din prima zi, ea ne-a oferit ajutor și eforturi comune pentru a opri agresiunea rusă. Procurorul-șef al UE crede sincer că Ucraina este acum fortăreața Europei”, a mai precizat procurorul general din Ucraina.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă respinge proiectul lui Arafat privind starea de criză: ”Personal, nu l-am acceptat!”

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ei sunt românii care pot primii 40.000 de euro de la stat. Fondurile sunt nerambursabile, trebuie sa respecți o singură condiție simplă
Capital.ro
Vor primi bani mai mulți. Anunțul așteptat de proprietarii de apartamente din România
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Nepotul lui Trump, dezvăluiri despre rasismul „unchiului Donald”: „Negri! Uite la ce au făcut negrii”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Statul află TOTUL despre tine. Apare al doilea CNP. Cine e obligat legal să îl dețină
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Noul șef al armatei britanice avertizează asupra unui război lung și devastator în Ucraina
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!