Laura Cosoi a devenit în urmă cu două luni mamă pentru a patra oară, astfel că gătitul nu are cum să nu fie mai mult decât un hobby pentru ea. Vedeta și soțul ei, Cosmin Curticăpean, mai au împreună trei fete, pe Rita, Vera și Lara.
Pe vremea rece, ce poate fi mai bun decât o supă de găină fierbinte, cu tăiței de casă și legume proaspete? Laura Cosoi a dezvăluit recent rețeta sa de suflet pentru această delicatesă, pe care o asociază cu amintirile din copilărie. Vedeta Laura a mărturisit că rețeta o are de la prietena sa, Corina, și că își dorește să păstreze vie tradiția acestei supe savuroase, preparând-o acum pentru copiii săi.
„Gustul supei de găină mă urmărește de mică, de pe vremea când mergeam la biserică și apoi ne așezam la masa de prânz în curtea casei. Supa de găină cu tăiței de casă și ridichea frecată cu sare și ulei era nelipsită de pe masa de prânz. Mirosul de legume fierte și pătrunjelul proaspăt cules din grădină… o delicatesă. Ei bine, încerc să reproduc această stare și emoția cu copiii mei, cărora le prepar din ce în ce mai des mâncărurile copilăriei mele. Nu mai știu exact cum făcea mama Marioara acea supă delicioasă, dar Corina, prietena mea, o face cam la fel. Am urmat pașii ei, iar acum este rândul meu să dau rețeta aceasta delicioasă mai departe!”, a spus Laura Cosoi, pe pagina sa de Instagram.
Vezi această postare pe Instagram
Ingrediente:
Te-ar putea interesa și: Înghețată de cafea făcută în casă, fără zahăr. Carmen Brumă a oferit cea mai delicioasă rețetă, ideală pentru zilele caniculare: „Se prepară foarte ușor”
Pentru tăiței
Mod de preparare:
Se curată, tranșează și se spală puiul. Se pune la fiert împreună cu legumele întregi dar curățate și spălate, adică 2 morcovi, 1 rădăcina pătrunjel, frunzele de apio, 1/2 din țelină, 1/2 păstârnac.
Între timp taie cubulețe 2 morcovi, 1/2 păstârnac, 1 rădăcina pătrunjel, gogoșarul. Urmează tăițeii. Se pune într-un castron un ou bătut și se adaugă sare (un vârf de lingură) și făină în ploaie până devine omogen, apoi se frământă puțin compoziția, faci o bilă după care folosești sucitorul că să întinzi o foaie. Înainte pui făină și pe masă că să nu se prindă aluatul. Este important că această compoziție să nu fie tare.
Rulezi foaia și apoi tăi că să se formeze tăițeii, că pe niște felii de pâine foarte subțiri. După ce a fiert puiul se scoate din oală împreună cu legumele (pe care nu le mai folosești) și strecori supa. O pui iar pe foc și adaugi legumele tocate. Scoți carnea de pe os, o mărunțești și o adaugi peste legume. Pui sare după gust.
Separat fierbi tăițeii pentru 5 minute, arunci apă și îi pui in oală, la final de tot. Pentru culoare, iei un morcov, îl dai prin răzătoarea mică și îl pui pe foc împreună cu o lingură de ulei și puțină apă. Se lasă până capătă o culoare, aproximativ 3 minute și adaugi peste supă. Se mărunțește și se presară legătura de pătrunjel după care oprești focul!