„Nu s-au ridicat atâția bani din casă. Doamne ferește ce am văzut în presă! După 20 de ani de avocatură, am sperat că, dacă intru în politică, schimb ceva. Pentru clientii Nordis, de luni, dacă nu știau, trebuia să înceapă predarea celor 700 de apartamente, existau bani în contul firmei. Acum totul este blocat. Soțul meu mi-a dat banii, am recunoscut acest lucru. Jumătate din bani am donat. (…) O să aveți mari surprize. Mi s-a pus ștampila de Nordis, o să aveți mari surprize, am foarte multe probe, am făcut multe plângeri”, a declarat Laura Vicol în fața jurnaliștilor, înainte de a intra în sala de judecată de la Curtea de Apel.
„Am venit cu bagajul pregătit”, a mai spus aceasta.
11 persoane au fost reţinute în dosarul Nordis, au precizat, marţi, procurorii DIICOT, printre acestea aflându-se fosta şefă PSD a Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, Laura Vicol, şi soţul ei, Vladimir Ciorbă. Acestea au fost duse la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. De asemenea, alte două persoane sunt anchetate în acest dosar scandalos sub control judiciar. În urma percheziţiilor, procurorii DIICOT au ridicat peste 50 de sisteme informatice şi dispozitive de stocare a datelor, sume de bani, dar şi obiecte de lux, printre care ceasuri, bijuterii şi genţi.
”La datele de 3 şi 4 februarie 2025, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea a 11 inculpaţi (7 bărbaţi şi 4 femei) şi măsura controlului judiciar faţă de 2 inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, spălare a banilor, evaziune fiscală, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat, toate în formă continuată”, au precizat procurorii DIICOT.
”Cercetările efectuate, până la această dată, vizând 72 de persoane (40 de persoane fizice şi 32 de persoane juridice), au relevat că, începând cu anul 2018, trei dintre acestea ar fi iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, structurat pe un model piramidal cu trei paliere, care ar fi conceput şi pus în aplicare un mecanism infracţional complex, constând în promovarea şi dezvoltarea unor proiecte imobiliare, sub acoperirea mai multor societăţi comerciale, urmate de încasarea de sume de bani de la clienţi (cumpărători), delapidarea fondurilor societăţilor, inducerea în eroare a cumpărătorilor în urma executării ante-contractelor şi contractelor de vânzare-cumpărare, evidenţierea de operaţiuni fictive în contabilitatea societăţilor controlate în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat şi stabilirea cu rea-credinţă a taxelor (T.V.A.), având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul de stat, ori compensări datorate bugetului general, cauzându-se prejudicii societăţilor comerciale, clienţilor cumpărători şi bugetului de stat”, a spus anterior DIICOT.