Laura Vicol pleacă din Partidul Social Democrat. Fosta președintă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților se retrage din rândul social-democraților

Laura Vicol, fostă președintă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților, și-a înaintat demisia din Partidul Social Democrat, după ce a acuzat o campanie de denigrare și linșaj mediatic.
Filip Stan
10 oct. 2024, 20:20
Laura Vicol pleacă din Partidul Social Democrat. Fosta președintă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților se retrage din rândul social-democraților

Laura Vicol, fostă deputată PSD și președintă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților, a demisionat astăzi din Partidul Social Democrat, după ce, ieri, a părăsit funcția de la Comisia Juridică a Camerei Deputaților. Aceasta a invocat presiunile și situația complicată în care se află.

Cererea de demisie a Laurei Vicol

Laura Vicol a demisionat din PSD în urma scandalului Nordis și acuză că se duce o campanie de denigrare împotriva sa, prin care unii sunt interesați să își promoveze „non-valoarea”.

Citește și : George Simion, primul pe buletinul de vot la alegerile prezidențiale 2024. Anunțul făcut de BEC: „Rămânerea definitivă a candidaturilor”

„Subsemnata Laura Vicol, deputat PSD, circumscripția 17 Dolj, prin prezenta doresc să îmi exprim decizia de a demisiona din calitatea de membru al Partidului Social Democrat. Atacurile grave la adresa mea și a familiei mele orchestrate sub formă de linșaj mediatic și campanie de denigrare vizează nu doar distrugerea noastră ci și destabilizarea credibilității partidului din rândul căruia am făcut parte. Pentru a elimina orice falsă suspiciune aruncată în spațiul public în goana unora care așa înțeleg să-și promoveze non valoarea, vă rog să luați act de demisia mea. (Semnat la 10.10.2024)”, se menționează în cererea de demisie.

Cine este Laura Vicol

Laura-Cătălina Vicol-Ciorbă este o avocată română, fostă deputată aleasă în Parlament în anul 2020 pe listele PSD Dolj. Aceasta a obținut funcția de președinte al Comisiei juridice, de disciplină și imunități din Camera Deputaților a României în data de 25 noiembrie 2021, și a plecat din aceasta la 7 octombrie 2024.

Aceasta a studiat la Școala Normală din București, de unde și-a obținut diploma de Bacalaureat în 1994, iar în 1999 a primit licența în științe juridice de la Facultatea de Drept a Universității din București. De asemenea, este absolventă a Institutului de Drept și Relații Internaționale „Nicolae Titulescu” din cadrul Universității „Nicolae Titulescu” din București.

Citește și : Proiect de lege pentru reintegrarea românilor din Diaspora în sistemul românesc. Senatorul PNL Mihai Dohotar: „Avem o mare problemă de personal”

Aceasta și-a completat studiile universitare cu studii academice post-universitare la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București, precum și prin obținerea unei diplome de Master în Probațiune în Procesul Penal, la Universitatea „Spiru Haret” din București, în 2004, respectiv 2008. În anul 2012, Laura Vicol a absolvivt un curs de perfecționare la Institutul Diplomatic Român, în domeniul „Diplomație și securitate”.

Din punct de vedere al carierei profesionale, Laura Vicol este avocat de carieră, fiind avocat stagiar între 1999 și 2001 și avocat definitiv din 2001, până în prezent. De asemenea, a devenit deputat în anul 2020.

DailyBusiness
Peste 32 miliarde de lei au fost ajutoarele de stat în 2023. Un salt URIAȘ, care depășește 2% din PIB
Spynews
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Bzi.ro
Mario Fresh a rupt tăcerea după despărțirea de Alexia Eram! Cum a comentat artistul separarea
Fanatik.ro
Ce se întâmplă dacă freci varza 30 de secunde cu sare. Trucul genial pe care orice gospodină trebuie să îl cunoască
Capital.ro
Ucraina este în doliu. Kievul confirmă tragedia: A murit
Playtech.ro
Rafa Nadal SE RETRAGE din tenis. Campionul tocmai a făcut anunțul
DailyBusiness
Candidaturile la PREZIDENȚIALE. BEC a validat 10 candidaţi din partea partidelor şi patru independenţi
Adevarul
Ceremonie în stil sovietic la Kremlin. Gesturi ”tandre” între Putin și Lukașenko, ironizate pe internet
wowbiz.ro
Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”
Spynews
Steliano Filip a devenit tată pentru a doua oară! Soția fotbalistului a adus pe lume o fetiță / FOTO
Spynews
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Evz.ro
Pleacă de la Cotroceni. Klaus Iohannis a luat decizia
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe acre le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
kanald.ro
Un nou cutremur în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit
Cancan.ro
Nicoleta Ștefan, o asistentă din Slatina, a murit într-un accident rutier cumplit alături de soțul ei 😢
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Statul le cere banii românilor. Taxă pentru proprietarii de case sau mașini. Sunt obligați să plătească
StirileBZI
Se dă un nou ajutor de la stat pentru mii de persoane! Ministerul Muncii a făcut anunțul
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
stirilekanald.ro
Adevăratul motiv al crimei șoferului de ride-sharing! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat înainte de nenorocire
substantial.ro
Rafael Nadal anunță retragerea: Reacții și omagii din lumea sportului
MediaFlux
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind ADERAREA la Schengen. AUSTRIA a făcut ANUNȚUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Nani mic în mașina IPJ Vrancea: săracii, trebuie să fi fost epuizați…