Laura Voicu, avocata Alinei Bica, cercetată în libertate

Laura Voicu, avocata Alinei Bica - fosta şefă DIICOT, va fi cercetată în libertate, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, informează România TV
Iulian Tudor
20 mart. 2015, 19:49
Laura Voicu, avocata Alinei Bica, cercetată în libertate

Laura Voicu, avocata fostei şefe a DIICOT Alina Bica, a va fi cercetată în libertate, au decis magistraţii ICCJ respingând astfel propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile cerută de procurorii DNA.

„După 24 de ore de puşcărie şi refuz de hrană, nu mai ştiu cum sunt. Sunt siderată de tot ce s-a întâmplat. Condiţiile din puşcărie sunt infernale, însă oamenii care lucrează acolo sunt extraordinari. Ce a spus Elena Udrea despre condiţiile din puscarie este adevărat. (…) Nu am avut voie să am contact cu absolut nimeni: Alina Bica, Elena Udrea. Voi fi la fel de vocală în continuare, indiferent de soluţia luată pe contestaţie. Sunt un avocat care crede în clienţii ei”, a declarat Laura Voicu în exlusivitate pentru România TV.

Laura Voicu a fost reţinută, joi seară, pentru 24 de ore.

Avocata Alinei Bica, Laura Voicu, REŢINUTĂ de DNA VIDEO

Avocata Laura Voicu, reținută pentru favorizarea infractorului, este acuzată că a periclitat desfășurarea urmăririi penale într-un dosar în care a desemnat ca înlocuitor al său un avocat dintr-un barou nerecunoscut de autoritățile judiciare, potrivit referatului prin care procurorii DNA cer arestarea preventivă a inculpatei.

Procurorii au apreciat că, dacă avocatul desemnat de Laura Voicu ar fi participat la un număr important de acte din dosar, acestea ar fi trebuit refăcute pe motiv de lipsă a asistenței juridice pentru inculpata vizată de acea anchetă, ceea ce ar fi dus la tergiversarea și îngreunarea urmăririi penale.

Avocatul lui Udrea sare în apărarea Laurei Voicu: Sunt revoltat. Se încearcă închiderea unor guri

„Deși avocat, inculpata nu numai că nu are nicio considerație pentru respectarea legalității, dar nu se dă în lături de la nimic pentru a-și urmări propriile scopuri.

Consecințele faptelor sale, dacă inculpata ar fi reușit în demersul său, ar fi fost extrem de grave. Printre altele, ar fi indus opiniei publice ideea că magistrații procurori sunt în cel mai bun caz diletanți, dacă nu chiar abuzivi în felul în care instrumentează cauzele penale și, din acest motiv, inculpații împotriva cărora planează acuze de o gravitate extremă scapă de răspunderea penală”, se arată în referat.

În opinia procurorilor, faptele penale îndreptate împotriva înfăptuirii justiției sunt extrem de grave, iar persoanele care săvârșesc astfel de infracțiuni subminează exercitarea uneia dintre cele trei puteri în stat, puterea judecătorească.

Laura Voicu mai este acuzată că a încercat să-și acopere adevăratele intenții, având o atitudine care crea impresia că dorește soluționarea cu celeritate a cauzei.

REFERAT DNA: Avocata Laura Voicu este acuzată că a periclitat desfăşurarea urmăririi penale într-un dosar

„Folosind în mod nelegitim prerogativele profesiei de avocat, inculpata a creat, cu abilitate, aparențele unei situații de legalitate, a disimulat adevăratele sale intenții într-o atitudine pozitivă, de depunere de diligență în vederea desfășurării cu celeritate a urmăririi penale, situație care a sperat să se întoarcă, asemenea unui bumerang, împotriva organelor de urmărire penală. Îndrăzneala sa este cu atât mai mare cu cât a imaginat acest scenariu pentru a acorda sprijin unui inculpat aflat în arest preventiv, cercetat de DNA pentru fapte al căror prejudiciu estimat este de ordinul milioanelor de euro”, se mai arată în documentul citat.

Laura Voicu, care a fost și avocata fostei șefe a DIICOT, Alina Bica, a fost reținută pentru favorizarea făptuitorului și instigare la infracțiunea de exercitare fără drept a unei profesii sau activități și va fi prezentată vineri la Curtea de Apel București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În dosar s-a dispus urmărirea penală față de Niculae Learciu, pentru exercitare fără drept a unei profesii sau activități.

Potrivit unui comunicat al DNA, Laura Voicu, apărător ales al inculpatei Deaconu Georgia Ioana, arestată preventiv într-un dosar instrumentat de procurorii anticorupție, cunoscând faptul că Niculae Learciu nu deține calitatea de avocat, fiind înscris în așa-numitul „Barou constituțional”, l-a desemnat pe acesta să participe la activități de urmărire penală ce urmau a se desfășura la sediul DNA în dosarul nr. 189/ P/ 2012, precum și, în repetate rânduri, în alte cauze.

„Din dispoziția inculpatei Voicu, Niculae Learciu a exercitat și alte activități ce țin de profesia de avocat, prezentându-se la termene de grefă în Serviciul de reținere și arestare preventivă, unde a acordat asistență juridică mai multor clienți ai acesteia. În acest mod, cu referire la dosarul 189/ P/ 2012, Laura Voicu a creat condițiile necesare pentru tergiversarea urmăririi penale, prin punerea procurorilor în situația de a proceda la refacerea actelor de urmărire efectuate cu inculpata din dosarul respectiv, lipsită de asistență juridică.

Prin prezentarea lui Niculae Learciu ca avocat, Laura Voicu a urmărit și posibila înlăturare a unor probe care ar fi putut fi valorificate în urma desigilării sacilor în care acestea se aflau, întrucât această operație nu ar mai fi putut fi refăcută, iar lipsa apărării inculpatei arestate ar fi atras nelegalitatea obținerii lor, cu consecința imposibilității utilizării acestora ca mijloace de probă în cauza nr. 189/P /2012 a DNA”, se spune în comunicat.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Permisul de conducere obligatoriu pentru a conduce un triciclu. E lege în România
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Partidul lui Macron câștigă președinția Adunării Naționale după un vot strâns
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'