”E o mare nebunie ce se întâmplă. Au aterizat vreo 3-4 avioane, toată lumea stă să completeze anumite formulare. Oamenii care vin din Italia trebuie să le completeze din cauza acestui virus. În Milano s-a instalat o mare panică. La început eu am luat totul în glumă, după care am văzut că treaba devine serioasă. Acolo oamenii au început să golească magazinele, şcolile s-au închis, s-au baricadat în casă”, a povestit Laurette pentru Antena Stars.
Odată ajunsă în țară, mulatra nu a intrat în carantină, așa cum teoretic trebuia, și a decis în schimb să facă mai multe analize. „M-am panicat puţin, dar merg să îmi fac analizele. Sper ca şi după 14 zile să fiu bine. Mai ales că am şi copilul acasă. Chiar trebuie să luăm măsuri”, a mai spus vedeta pentru sursa citată.
Consiliul Concurenţei a deschis o anchetă după ce preţul măştilor medicinale a explodat după ce a fost anunţată epidemie de coronavirus. Companiile riscă amenzi uriaşe.
Consiliul Concurenţei investighează comportamentul companiilor care comercializează produse şi echipamente de protecţie medicală, în contextul în care acestea s-au scumpit excesiv, a declarat, marţi, pentru Agerpres, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.
„La ora actuală cererea de echipamente medicale de protecţie, respectiv măşti medicale, este foarte mare, iar producătorii nu reuşesc să acopere solicitările. În acelaşi timp, însă, nu este normal ca unele companii să profite de această situaţie şi să crească preţurile nejustificat„, a precizat el.
Companiile au crescut abuziv preţul măştilor medicale. În contextul epidemiei de coronavirus, un set de 50 de măşti a ajuns să coste 500 de lei, o sumă exagerat de mare, ţinând cont de faptul că acestea costau înainte doar 10 bani.
Citeşte şi: CORONAVIRUS. Măsuri speciale în penitenciare. Cei extrădaţi din zone cu coronavirus, 27 de zile de carantină
Potrivit acestuia, companiile riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri, dacă se dovedeşte că au încălcat legea. „Ca urmare, investigăm comportamentul companiilor care comercializează produse şi echipamente de protecţie din domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, în contextul majorării excesive a preţurilor acestora.
Dacă vom constata încălcarea regulilor de concurenţă, aşa cum ştiţi, companiile implicate riscă amenzi care pot ajunge până la 10% din cifra de afaceri„, a susţinut el.
Citeşte şi: Cod roşu. Italia scoate ARMATA pentru a supraveghea zonele de carantină