Liderul grupului, Maxim Romică, este veteranul şi şeful grupului. A început să cânte în afara ţării, în 1975, cu ansamblul „Doina Trotuşului” şi a colindat toată Europa până în 1990. După ce a vizitat mai toată Europa, de 4 ani s-a stabilit la Bruxelles. Alături de el mai sunt trei lăutari, toţi liber profesionişti.
Nu spun cât câştigă, dar susţin că se apropie de salariul unui director din România. Asta i-a şi convins să nu se întoarcă încă în ţară. „Ce să facem în România? Aici câştigăm echivalentul unui salariu de director din România”, a spus Paiu Traian.
Şi-au câştigat dreptul de a cânta la Bruxelles, după ce au obţinut autorizaţii de la Comitetul de Cultură. Autorizaţiile sunt valabile o lună, iar după ce expiră, sunt nevoiţi să dea din nou un examen la Comitetul de Cultură.
Deşi au autorizaţie, aceştia susţin că asta nu îi scuteşte de probleme. Duc zilnic lupte grele, deoarece nu se înţeleg foarte bine cu poliţia locală.
„Nu ne place Poliţia prea bine, nu ne vrea. Ne-au şi confiscat autorizaţia, că aşa vor ei, pentru că noi comentăm. Am avut un coleg care cânta cu ţambalul, mereu cânta cu noi. L-au luat la poliţie şi l-au ţinut patru ore închis”, povestesc lăutarii despre lupta pe care o duc cu poliţa locală.
Şi totuşi, oricât de bine ar câştiga, intenţionează să se întoarcă la un moment dat acasă, în România.