Lavrov acuză Occidentul că vrea să strice relațiile Rusiei cu China. ”Considerăm UE drept o asociaţie neprietenoasă”

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov acuză Occidentul că vrea să dezbine relația Rusiei cu China, invocând relaţii inegale şi dependenţa Moscovei de Beijing. Oficialul de la Moscova susține că în aceste momente, Rusia consideră Uniunea Europeană drept o asociație ostilă.
Alina Costache
04 apr. 2023, 13:56
Lavrov acuză Occidentul că vrea să strice relațiile Rusiei cu China. ”Considerăm UE drept o asociaţie neprietenoasă”
Lavrov acuză Occidentul că vrea să strice relațiile Rusiei cu China

Lavrov acuză Occidentul că vrea să strice relațiile Rusiei cu China. Mai mult, Serghei Lavrov a subliniat faptul că Uniunea Europeană, prin poziţia sa ostilă faţă de Moscova, a pierdut Rusia.

Citește și Rusia, gata să intervină militar pentru Transnistria. Serghei Lavrov acuză Ucraina că încearcă să provoace un război în Rep. Moldova

Lavrov acuză Occidentul că vrea să strice relațiile Rusiei cu China

Oficialul rus a transmis că dacă va fi necesar Moscova intenţionează să trateze cu Europa într-o manieră dură.

„Uniunea Europeană a pierdut Rusia. Dar este vina sa. Ţările membre ale UE şi liderii UE sunt cei care declară în mod deschis că este necesar să provoace, aşa cum o numesc ei, o înfrângere strategică Rusiei. Ţările UE pompează arme şi muniţie regimului criminal de la Kiev, trimit instructori şi mercenari în Ucraina. Din aceste motive, considerăm UE drept o asociaţie neprietenoasă. Ca răspuns la paşi ostili, vom acţiona în mod dur dacă va fi necesar, pe baza intereselor naţionale ale Rusiei şi a principiilor de reciprocitate acceptate în practica diplomatică”, a declarat Serghei Lavrov într-un interviu apărut marţi în publicaţia rusă ”Argumentî i Faktî”, transmite Reuters.

Cât despre China, Serghei Lavrov a spus că cele zece ore de discuţii purtate luna trecută la Kremlin între liderii rus Vladimir Putin şi chinez Xi Jinping au propulsat parteneriatul strategic dintre Moscova şi Beijing dincolo de un context exclusiv bilateral.

La summitul lor din 21-22 martie, Putin şi Xi şi-au declarat prietenia şi au pledat pentru strângerea relaţiilor, inclusiv în sfera militară, în timp ce Rusia încearcă să obţină câştiguri pe câmpul de luptă din Ucraina.

„Fireşte, avem un sentiment de camaraderie şi suntem gata să ne apărăm umăr la umăr pentru a ne apăra reciproc interesele fundamentale”, a declarat Lavrov în interviul menţionat.

China şi Rusia au semnat un acord de parteneriat „fără limite” în 2022, cu doar câteva săptămâni înainte ca Putin să trimită zeci de mii de soldaţi în Ucraina. Beijingul s-a abţinut să critice decizia lui Putin şi a prezentat un plan de pace pentru Ucraina.

Lavrov a spus că sugestiile privind o relaţie inegală între Moscova şi Beijing „sunt în general exagerate de către ţările neprietenoase” de mult timp.

„Vedem asta ca pe o încercare de a arunca o umbră asupra succeselor noastre, de a provoca o falie în prietenia dintre Moscova şi Beijing”, a declarat șeful diplomației ruse.

Citește și Serghei Lavrov amenință SUA, după crimele ucrainenilor comise în Rusia: „Aceste fapte nu vor rămâne nepedepsite!”

 

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Lidia Fecioru a dezvăluit băutura care te adoarme instant. Te scapă de agitație și insomnie și poți să o faci acasă: „Miraculoasă”
Capital.ro
S-a dat interzis în TOATĂ ROMÂNIA. Ordinul care devine LEGE pentru toată lumea
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Wimbledon. Emma Răducanu provoacă retragerea lui Andy Murray
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Vali a murit înecat la Costineşti! Ce le-a zis prietenilor înainte: 'Dacă păţesc ceva...
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
Se plătesc 10.000 DE LEI în fiecare lună. Banii care pot intra direct PE CARD
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Grav accident rutier în nord-vestul Ucrainei: 14 persoane decedate, inclusiv un copil
MediaFlux
DATA la care vine RECALCULAREA PENSIEI! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!