Lavrov, ministrul rus de externe, ironizează posibila negociere planificată după contraofensiva Ucrainei: ”E o logică schizofrenică”

”E o logică schizofrenică”, așa a sunat replica lui Serghei Lavrov, ministru rus de externe, referitoare la strategia vehiculată de Occident, conform căreia o negociere dintre Rusia și Ucraina va fi posibilă doar după contraofensiva Ucrainei.
Alina Costache
25 apr. 2023, 22:50
Lavrov, ministrul rus de externe, ironizează posibila negociere planificată după contraofensiva Ucrainei: ”E o logică schizofrenică”

Lavrov, ministrul rus de externe, ironizează modul în care Occidentul a promovat în ultima vreme teoria conform căreia va fi posibilă o negociere între Rusia și Ucraina, abia după ce va avea loc o contraofensivă din partea ucrinenilor.

„Acum a apărut această teorie ridicolă: haideţi ca noi (ţările occidentale) să asigurăm acum Ucrainei o contraofensivă de succes, apoi să-i cerem Ucrainei, (preşedintelui Volodimir) Zelenski să înceapă negocierile. Dar aceasta este un fel de logică schizofrenică. Noi dorim ca de pe teritoriul Ucrainei să nu existe ameninţări la adresa securităţii noastre, iar aceste ameninţări s-au acumulat acolo de mulţi, mulţi ani, mai ales după lovitura de stat din februarie 2014”, a spus Lavrov

Citește și Dmitri Medvedev, propunere halucinantă pentru încheierea războiului: împărţirea Ucrainei între Rusia, România, Polonia şi Ungaria

De câteva luni, tema unei posibile contraofensive a forţelor armate ale Ucrainei este discutată în mass-media oocidentală. Presa a dat date diferite pentru începerea eventualei contraofensive, după ce Ministerul rus de Externe a declarat anterior că speculaţiile ţărilor occidentale cu privire la viitoarea contraofensivă ucraineană confirmă implicarea lor directă în conflict, informează agenţia oficială de presă rusă TASS, citată de Agerpres.

Citește și Volodimir Zelenski: „Am luat decizii pentru a reface sectorul energetic după atacurile ruseşti. Deja ne pregătim pentru iarna viitoare”

Ucraina trebuie să pregătească 12 brigăzi de luptă a câte 4.000 de oameni fiecare, pentru a putea declansa o astfel de contraofensivă. Cel puțin așa susțin jurnaliștii de la The New York Times, citând documente secrete ale Pentagonului şi ale serviciilor de informaţii americane.