‘Dacă UE își va fundamenta pozițiile pe evaluări responsabile ale situației, pe cointeresarea sa în asigurarea securității energetice europene, atunci Bruxellesul ar trebui să susțină aceste negocieri (cu privire la Turkish Stream) și să contribuie la realizarea acestei idei’, a subliniat șeful diplomației ruse, potrivit Agerpres.
‘Nu impunem nimănui nimic. Facem o propunere, în baza acelor posibilități pe care le avem și în baza acelor acorduri pe care le-am încheiat deja cu Turcia’, a declarat Lavrov, precizând că există interes pentru acest proiect ‘din partea Greciei, Macedoniei, Serbiei, Ungariei și altor țări din regiune’.
Potrivit lui Serghei Lavrov, la ora actuală ‘cel mai important este să fie analizate aspectele practice din punct de vedere logistic, din punct de vedere al finanțării’. ‘Cu aceasta se ocupă acum reprezentanții statelor corespunzătoare, cei care sunt responsabili pentru cooperarea energetică și, mai concret, în domeniul gazului’, a adăugat șeful diplomației ruse.
Grupul rus Gazprom a convenit la 7 mai cu Turcia că livrările de gaze naturale prin noua conductă Turkish Stream vor începe în luna decembrie 2016, transmite AFP.