O digestie bună este esențială pentru a-ți menține sănătatea. Dieta săracă în nutrimente esențiale, stresul sau deshidratarea pot îngreuna eliminarea toxinelor. Organismul uman are abilitatea naturală de a se curăța, dacă îi furnizezi fluidele și elementele nutritive necesare.
Zmeura, murele, smochinele, căpșunile, prunele sunt surse importante de fibre, ceea ce le face să aibă puternice proprietăți laxative. Antioxidanții și cantitatea mare de apă pe care le conțin ajută la reducerea inflamațiilor tubului digestiv. Se recomandă și consumul de mere și pere, care îmbunătățesc tranzitul intestinal datorită unui compus din compoziția lor, pectina.
Legumele verzi precum broccoli, spanacul și varza conțin magneziu, care are abilitatea naturală de a înmuia bolul digestiv și de a relaxa mușchii, reducând totodată și crampele abdominale.
Acest tip de iaurt este din lapte fermentat și conține probiotice. Acestea sunt Probioticele sunt microorganisme vii, care întăresc sistemul imunitar și ajută digestia, fiind responsabile pentru procesele de fermentație sănătoasă din colon. Potrivit studiilor, 500 de ml de kefir consumate zilnice schimbă consistența scaunelor și măresc frecvența acestora.
Cafeaua, consumată dimineața, stimulează musculatura colonului, având efect laxativ. Acest lucru se întâmplă datorită impactului cafelei asupra gastrinei, un hormon care stimulează motilitatea gastrică. În plus, cafeaua îmbunătățește activitatea tractului digestiv cu 60% mai mult decât apa.
S-a demonstrat că semințele de psyllium sunt cele mai eficiente laxative naturale. Au un conținut ridicat de fibre solubile, care absorb apa și formează un gel, ducând la scaune ușor de eliminat. Semințele se găsesc în magazinele cu profil naturist.