Leacuri mănăstireşti de la Sihăstria Putnei pentru întărirea imunităţii, creşterea nivelului de energie, scăderea colesterolului, bilă leneşă, depresie

Mănăstirea Sihăstria Putnei este unul dintre cele mai căutate lăcaşuri de cult de credincioşii din întreaga ţară. Călugării care vieţuiesc aici sunt plini de har şi de vorbe înţelepte pentru oricine are nevoie de ajutor, indiferent că este vorba despre probleme de sănătate trupească sau de sănătate a sufletului.
Oana Anghel
26 mai 2021, 13:25
Leacuri mănăstireşti de la Sihăstria Putnei pentru întărirea imunităţii, creşterea nivelului de energie, scăderea colesterolului, bilă leneşă, depresie

Leacuri mănăstireşti. Şi dacă vorbim despre sănătatea trupului, monahii de la Sihăstria Putnei sunt renumiţi pentru leacurile naturale care vindecă aproape orice boală. Părintele Grigorie, cel care „are darul de a combina ierburi de leac pentru neputinţe trupeşti”, a dezvăluit pentru credincioşi unele dintre reţetele folosite pentru prepararea leacurilor mănăstireşti.

Află, din rândurile următoare, cum se prepară siropul de cătină, siropul de muguri de brad, dar şi cum poţi utiliza rostopasca pentru scăderea colesterolului şi sunătoarea împotriva depresiei.

Leacuri mănăstireşti: sirop de cătină

Cătina are o listă lungă de beneficii, printre care: combate simpomele de răceală și gripă, tratează infecțiile respiratorii cauzate de viruși, întăreşte imunitatea, creşte rezistenţa organismului, ameliorează inflamaţiile şi durerile, grăbeşte vindecarea şi creşte nivelul de energie.

1. Se curăță cătina de codițe, se spală bine și se dă prin robotul de bucătărie.

2. Amestecul se strecoară printr-o pânză de tifon, iar siropul rezultat se pune într-un vas de plastic.

Citeste si Leacuri din bătrâni pentru 2021: Beneficiile baii cu sare in tratarea bolilor şi ce boli vindeca isopul şi strugurii

3. Cojile, semințele și tot conținutul rămas se clătesc cu apă fiartă și răcită (min. 2 litri) și se strecoară din nou; siropul „al doilea” rezultat se amestecă cu cel dintâi.

4. Se măsoară siropul și la 1 litru de sirop se adaugă 2 aspirine și se lasă 24 de ore la macerat la rece. La această compoziție se mai poate adăuga un pliculeț de sare de lămâie.

5. După 24 de ore, la 1 litru de sirop se adaugă 1 kg de zahăr sau ½ kg miere de albine. Se amestecă bine până la omogenizare.

6. Siropul se păstrează la rece și se poate consuma până la doi ani.

Recomandare: la prepararea acestui suc, este recomandat să foloseşti vase de plastic și linguri de lemn, pentru a evita oxidarea.

Leacuri mănăstireşti: sirop de muguri de brad

Siropul de muguri de brad este ideal pentru întărirea imunităţii, mai cu seamă în sezonul rece. Pentru reppararea lui, ai nevoie de muguri de brad, cimbrișor și zahăr.

1. Mugurii de brad cu cimbrișorul de câmp (cam 10%) se pun la fiert. Apa să depășească cu 10 cm conținutul.

2. Se fierb până mugurii devin foarte moi și acele se desprind foarte ușor (maxim o oră).

3. Se strecoară, iar siropul obținut se pune iarăși la fiert cu zahăr (1 kg de zahăr la 1 l de sirop). Se fierbe până se închide la culoare (aproximativ ½ oră).

4. Se lasă la răcit și se pune în sticle. Se păstrează la rece.

Leacuri mănăstireşti: rostopască pentru scăderea nivelului de colesterol, pentru bilă leneşă şi pentru prevenirea pietrelor la fiere

Se ia un vârf de cuţit de rostopască şi se ține 5 minute sub limbă, după care se înghite. Se repetă de 3 ori pe zi. Tratamentul se urmează timp de 30 de zile. Urmează, apoi, o pauză de 10 zile și se poate relua tratamentul.

Citeste si Plante aromatice vindecatoare ce trebuie sa fie in orice bucatarie

Acelaşi tratament cu rostopască este eficient şi în caz de dischinezie biliară (fiere leneşă), dar şi pentru prevenirea litiazei biliare (pietrele la fiere)

Leacuri mănăstireşti: sunătoare pentru depresie

Pentru tratarea depresiei, călugării de la Sihăstria Putnei spun că este necesar să consumi ceai de sunătoare cel puţin şapte zile, după care tratamentul se poate relua după o pauză de două luni. Se bea o cană de ceai dimineaţa, de preferinţă după masă. Ceaiul de sunătoare se prepară astfel: 250 ml apă fiartă se toarnă peste 15g plantă (vârfurile plantei tinere) puţin mărunţită. Se lasă recipientul acoperit timp de 30 de minute, apoi se strecoară.

Ceaiul de sunătoare se recomandă, de asemenea, pentru prevenirea bolii Parkinson, prevenirea cancerului, în crizele premenstruale la femei, în tratamentul dezalcoolizării.

Totuşi, nu începe o cură cu ceai de sunătoare dacă iei medicamente. Sunătoarea interferează cu anumite medicamente: cu cele folosite în reglarea colesterolului, a tensiunii arteriale, cu antiaritmicele şi antidiabeticele.

DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Spynews
Gogoșele minciunele ca la bunica acasă! Rețeta care îți va aduce aminte de copilărie! Se fac rapid și sunt delicioase
Bzi.ro
Maurice Munteanu dă de pământ cu Melania Trump: „Părul prea coafat ca la concursurile de Miss din Europa de Est!“
Fanatik.ro
Ce acte îți trebuie pentru a merge în Marea Britanie în 2025. Nu mai poți intra pe teritoriul Angliei fără asta
Capital.ro
Victorie pentru Călin Georgescu. Verdictul venit chiar acum: Va fi măcel!
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Cum reacționează sistemul imunitar în cazul alergiilor de la veninul de albine. Descoperirile făcute de oamenii de știință
Adevarul
Profesorul Cătălin Avramescu, candidat la alegerile prezidențiale: „România ar trebui să dețină arme nucleare pentru a intimida Rusia”
wowbiz.ro
Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie
Spynews
Justin și Hailey Bieber s-au despărțit?! Ce indiciu anunță o posibilă separare la Hollywood | FOTO
Spynews
Cine e tânăra în vârstă de 34 de ani găsită moartă în casă, în Târgu Jiu. Trupul Andei a fost mâncat de câinii pe care îi avea / FOTO
Evz.ro
Doliu în lumea literară. A murit un nume de referință în România
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
kanald.ro
Pensionarii primesc bani în plus din martie 2025! Cine sunt cei 1 milion de beneficiari
Cancan.ro
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Verdict crunt pentru Călin Georgescu: Este o variantă de neacceptat!
StirileBZI
Salariu de 500 de lei pe zi și trei mese, plus loc de cazare! Ce companie oferă aceste beneficii angajaților
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
stirilekanald.ro
Anda, găsită moartă în casă! Câinii începuseră să-i devoreze trupul neînsuflețit
substantial.ro
Ofițeri ucraineni arestați pentru apărarea nereușită din Harkov
MediaFlux
SE ANULEAZĂ ALEGERILE PREZIDENȚIALE? MAI a transmis DECIZIA FINALĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Posibil spionaj de înalt nivel: Serviciile de informații maghiare, investigate la Strasbourg!